Králík pečený nadivoko recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření90 minPočet porcí4 porce

Králík pečený nadivoko je jemné ale i pikantní maso. Přílohou může být třeba dušená zelenina
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1 králík bez hlavy
  • 180 ml červeného vína
  • 150 g slaniny
  • 2 bobkové listy
  • 10 kuliček pepře
  • 4 kuličky nového koření
  • 2 lžičky koření na zvěřinu
  • zeleninový vývar
  • sůl
  • rostlinný olej


Způsob přípravy

Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Králíka naporcujeme a prošpikujeme ho proužky slaniny. Posypeme ho kořením na zvěřinu a porce osolíme.

V pekáči na trošce oleje osmažíme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme připravené porce králíka a zprudka je ze všech stran opečeme. Pak králíka podlijeme vínem, do pekáče přidáme nové koření, bobkové listy a pepř a krátce dusíme, až se víno téměř vyvaří.

Maso podlijeme vývarem, pekáč přikryjeme víkem a v předehřáté troubě králíka upečeme do měkka. Podle potřeby občas podléváme vývarem.

Před koncem pečení králíka dopékáme dozlatova v pekáči s odkrytým víkem. Podáváme s vybranou přílohou a vypečenou šťávou.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Králík pečený nadivoko recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Králík pečený nadivoko.
Nebo hledejte podobné podle části názvu králík pečený nadivoko .
Hledat podobné recepty na internetu jako Králík pečený nadivoko

Kde najít informace



×