Králík pečený nadivoko recept
Králík pečený nadivoko je jemné ale i pikantní maso. Přílohou může být třeba dušená zelenina
Ingredience receptu
- 1 králík bez hlavy
- 180 ml červeného vína
- 150 g slaniny
- 2 bobkové listy
- 10 kuliček pepře
- 4 kuličky nového koření
- 2 lžičky koření na zvěřinu
- zeleninový vývar
- sůl
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 180 stupňů. Králíka naporcujeme a prošpikujeme ho proužky slaniny. Posypeme ho kořením na zvěřinu a porce osolíme.
V pekáči na trošce oleje osmažíme zbylou slaninu nakrájenou na kostičky, přidáme připravené porce králíka a zprudka je ze všech stran opečeme. Pak králíka podlijeme vínem, do pekáče přidáme nové koření, bobkové listy a pepř a krátce dusíme, až se víno téměř vyvaří.
Maso podlijeme vývarem, pekáč přikryjeme víkem a v předehřáté troubě králíka upečeme do měkka. Podle potřeby občas podléváme vývarem.
Před koncem pečení králíka dopékáme dozlatova v pekáči s odkrytým víkem. Podáváme s vybranou přílohou a vypečenou šťávou.