Sdílet:

Pastinákový krém recept

Adéla S.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření20 minPočet porcí6 porcí

Dokonalá symfonie chutí odehrávající se na talíři. Tento velmi jemný a sytý pastinákový krém připravíte za několik minut za velmi příznivou cenu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 větší pastináky
  • 8–10 neoloupaných stroužků česneku
  • sůl a čerstvě mletý bílý pepř
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 bobkové listy
  • 2 lžíce másla + rozpuštěné máslo na pokapání
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 2 střední brambory, oloupané
  • 1 litr zeleninového vývaru
  • 200 ml smetany na vaření
  • muškátový oříšek
  • Na dozdobení:
  • rozpečená bagetka
  • bylinky (pažitka, petrželka či výraznější kopr) na ozdobení


Způsob přípravy

Pejdříve si pastináky oloupejte a nakrájejte na kostičky. Jeden pastinák si odložte stranou a nakrájejte na tenké proužky škrabkou na brambory.

Předehřejte si troubu na 200 °C. Plech si vyložte pečícím papírem a dejte na něj česnek a proužky pastináku, osolte a potřete olivovým olejem. Pastinák spolu s česnekem vložte do trouby a pečte dokud nebude pastinák měkký a křupavý a česnek uvnitř upečený. Jakmile máte hotovo odložte zeleninu stranou a nechte vychladnout.

V hrnci na másle si orestujeme cibulku, přidáme bobkový list a kostky pastináku. Vše krátce opečte a přisypte nakrájené brambory, ještě chvíli zeleninu restujte a poté přilijte vývar. Polévku osolte opepřete a vařte dokud brambory nebudou úplně měkké, potom odstavte. Nakonec z polévky vylovte bobkové listy a do polévky vymačkejte vnitřky pečených česneků. Vše důkladně rozmixujte či propasírujte.

Podáváme s rozpečenou bagetkou a bylinkovým máslem.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pastinákový krém recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pastinákový krém.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pastinákový krém .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pastinákový krém

Kde najít informace



×