Sarma recept
Hlávku zelí ponoříme do vroucí vody, tak na 3-4 minuty. Pak ji vyjmeme a opatrně sundáme tolik listů, kolik budeme na oběd potřebovat. Ty následně ještě tak na 2 minuty dáme zpět do vroucí vody. Opatrně je vyjmeme, naklepeme jemně košťál, aby změkl a listy zatím necháme bokem. Do misky vložíme mleté
Podobné recepty jako Sarma
Štamgastovo kuře recept
Postup přípravy receptu. Hlavkévé zelí nakrájíme na nudličky a vysteleme jim pekáč. Osolíme, kolik jsme zvyklí, okmínujeme celým kmínem. Na zelí nakrájíme na kolečka cibuli a cibuli zcela pokryjeme plátky anglické slaniny.
Podobné recepty jako Štamgastovo kuře
Domácí kysané zelí
Postup přípravy receptu. 1. Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí smícháme se solí, kmínem a koprem.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Holubci od rodilé Ukrajinky
Při nakládání zelí vložíme na dno tak dvě celé hlávky zelí. Když je zelí ukvašené, tak kolem vánoc, hlávky vyjmeme, rozdělíme na jednotlivé listy a plníme směsí: 1,5kg mleté vepřové plece, 1,5kg uzené krkovice nakrájené na kostičky, 0,5kg rýže (vařené jen 5min), 2 cibule pokrájené syrové, 2 cibule p
Podobné recepty jako Holubci od rodilé Ukrajinky
Holubce
Po zaplnění celé nádoby, dáme na vrch scezené a překrájené kysané zelí. Pokmínujeme, na vrch přidáme trochu sádla, podlijeme vodou a můžeme přidat najemno nakrájenou slaninu. Zakryté pečeme při 150 °C asi 1/2 hodiny. Poté necháme lehce uzlátnout povrch. Během pečení holubce nijak neotáčíme, pokud má
Podobné recepty jako Holubce
Holubce v bešamelu plněné zelné listy
Hlávku zelí dáme do hrnce s vroucí vodou a vždy po spaření a změknutí vrchních listů ji vyndáme, odřízneme listy od košťálu a opatrně je sejmeme, aby se nepotrhaly. Takto postupujeme až do té chvíle, než máme cca 10-15 zelných listů, které budeme plnit. Ze zbylé hlávky můžeme udělat klasické dušené
Podobné recepty jako Holubce v bešamelu plněné zelné listy
Balkánská sarma
Jinak obyčejným jedincům stačí goole trochu času... listy z nakládaného kysaného zelí (celé hlávky) nebo velké listy vinné révy, 500 g mletého masa, 250 g rýže, 2-3 cibule, olej, mletá paprika, sůl, pepř, saturejka, do vinných listů patří ještě 2 rajčata pokrájená na drobno a petrželka. Vlasta Novák
Podobné recepty jako Balkánská sarma
Sarma-zelné závitky s masem recept
Postup přípravy receptu. Velké zelné listy stažené z hlávky zelí spaříme vařící vodou, aby byly plastické a připravíme náplň z masa. Do míchaného mletého masa dáme vajíčko, kopr, nasekanou petrželku, libeček, osolíme, opepříme. Půl cibule nakrájené na jemno osmažíme na oleji a je-li třeba, zahustíme
Podobné recepty jako Sarma-zelné závitky s masem
Holubce zelné závitky
Holubce - zelné závitky - recept: Do vroucí vody vložíme zelí a postupně odtrháváme celé lístky, které si dáme do misky. Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme Na oleji osmahneme cibuli nakrájenou na kostičky a přidáme
Podobné recepty jako Holubce zelné závitky
Žitomírské holubce
Do hrnce vyloženého zelnými listy vkládáme naplněné zelné listy a zalijeme vodou ze zelí, přidáme kuličky pepře, bobkový list a sůl dle chuti a necháme na mirném ohni asi 20 minut vařít. Přidáme rajčatový protlak, opatrně promícháme a necháme asi tak 5 minut povařit.
Podobné recepty jako Žitomírské holubce
Kvašená zelenina přírodní
Kvašená zelenina - přírodní - recept: Křížem nařízneme cibule a vršek paprik, celer nakrájíme na 1 cm plátky, menší hlávky zelí na čtvrtky, květák na růžičky. Svaříme vodu se solí (1 l
Podobné recepty jako Kvašená zelenina přírodní
Holubce od Lvova recept
Na dno hrnce dejte vrstvu kysaného zelí, poklaďte holubci a vrstvy opakujte. Poslední by měla být vrstva kysaného zelí. Jestliže jste zvolili variantu pikantní, dejte na každou vrstvu holubců 1-2 čili papričky. Zalijte zelnou šťávou nebo vodou, ve které jste spařili hlávku, ochucenou octem (asi 4 lž
Podobné recepty jako Holubce od Lvova
Kuře „strejdy z Hlinska“
Postup přípravy receptu. 1. Nakrájíme menší hlávku zelí, dáme do pekáče a jemně prosolíme. Na to dáme naporcované, osolené a jemně okmínované kuře (dávám kmín drcený). Poklademe plátky másla, trošičku podlijeme, ne moc, zelí si vodu pustí, a dáme do trouby péci asi na 220 °C. Pečeme do zlatova.
Podobné recepty jako Kuře „strejdy z Hlinska“
Zelná kolínka na slanině se smetanou recept
1/2 hlávky středního zelí 300 g kolínek 100 g uzené slaniny (špeku) 1 větší cibule 2 stroužky utřeného česneku cca 150 ml smetany - 33% 70 g strouhaného sýru (měla jsem Čedar) sůl čerstvě mletý pepř troška kopru (nemusí být)
Podobné recepty jako Zelná kolínka na slanině se smetanou
Rumunská sarma recept
Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-) Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)
Podobné recepty jako Rumunská sarma
Upečená naložená krkovička recept
celé nové koření 1 cibule 5 stroužků česneku ... Červené zelí s masem upečené v troubě . Naložené maso . Naložená vepřová kotleta . Naložené vepřové řízky . Naložená kýta pro Janču Remkovou . Vařený bůček předem nasucho naložený . Pečený bůček naložený v solném láku . Naložené vepřové kostky . Krkov
Podobné recepty jako Upečená naložená krkovička
Vepřové kotlety s meruňkami, červeným zelím a sýrem s ...
nahrubo nastrouhané červené zelí asi 3/4 celé hlávky; Olivový olej 1/4 hrnku + 2 lžíce; balzamikový ocet 3 lžíce; sůl a čerstvě mletý pepř; meruňky, přepůlené a vypeckované 4 ks; vepřové kotlety s kostí 4 ks (celkem 1,5 kg) sýr s modrou plísní 125 g; Nejlepší recepty emailem. Jednou týdně vám pošlem
Podobné recepty jako Vepřové kotlety s meruňkami, červeným zelím a sýrem s ...
Kysané zelí do čtyřlitrové láhve recept
Láhev s naloženým zelím pak dáme do místnosti, kde je průměrná teplota 12-15°C. Zelí počne kvasit. Kvašení trvá 14-18 dní podle teploty místnosti. Na povrchu plátna a prkénka se může vytvořit bělavý povlak, kterému se říká křís. Ten není pro zdraví nijak škodlivý, ale zamezuje mléčnému kvašení, kter
Podobné recepty jako Kysané zelí do čtyřlitrové láhve
Zelný list po maďarsku (Sarma po maďarsku) recept ...
Do omáčky vrátíme závitky, uzené maso a klobásky, prohřejeme a podáváme. Na porci na talíř patří přiměřené množství zelí se smetanovou omáčkou, na to úhledně upravíme 1 zelný závitek, 1 porci uzeného masa a 1 klobásku. Knedlíky podáváme zvlášť na míse, aby si každý strávník nandal podle svého.
Podobné recepty jako Zelný list po maďarsku (Sarma po maďarsku) ...
Nakládané zelí do klasického sudu recept
Kapustu natlačíme tak, aby po naložení bola zakrytá vrstvou šťavy. Nadbytočnú šťavu odoberieme, ale kapusta musí byť zakrytá tekutinou. Na kapustu uložíme doštičky a zaťažíme kameňom. Zakryjeme a v teple necháme kysnúť. Počas kysnutia kapusta buble, akonáhle prestane bublať, je vykysnutá a uložíme j
Podobné recepty jako Nakládané zelí do klasického sudu
Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu recept
Postup přípravy receptu. Fazolové lusky nakrájíme na kousky, vložíme do vařící vody a zhruba 4 minuty povaříme. Můžeme povařit i celé lusky a pak nakrájet. Scedíme, vložíme do sklenic, přidáme kopr nebo špetku tymiánu, zalijeme nálevem a sterilujeme. Sklenice o obsahu 3 dl 25 minut při 85°C.
Podobné recepty jako Fazolové lusky ve sladkokyselém nálevu
Salát Coleslaw recept
1/2 hlávky zelí 2 mrkve 1 malá cibule 2 lžíce olivového oleje 100 g majonézy 100 g bílého jogurtu nebo smetany citron lžička hořčice cukr sůl bílý pepř . Postup přípravy receptu. Zelí nakrouháme na jemno, prosolíme, zakápneme olejem, necháme chvíli odstát a potom rukou promačkáme. Mrkev nastrouháme,
Podobné recepty jako Salát Coleslaw
Bramboráčky podle Aly recept
0,5 hlávky červeného zelí (může být i bílé) česnek (2 - 4 stroužky) majoránka 200 g hladké mouky na zahuštění omáčky + do bramboráků olej (na zpěnění cibulky a smažení bramboráků) pepř sůl 4 vejce dle počtu strávníků (+ do bramboráků) 1 l vývaru nebo masox
Podobné recepty jako Bramboráčky podle Aly
Rychlokvašené zelí s rozinkami
Nakrájené zelí začněte pěchovat do sklenice po vrstvách, vždy spolu s cibulí, kořením a bobkovým listem. Sůl odložte na později. Zelí ve sklenici nechte chvíli ‚sednout‘. Ve vyšší nádobě rozpusťte sůl ve vlažné vodě (cca 40 stupňů) a pomocí trychtýře přelijte roztok do sklenice se zelím. Pozor, ne ú
Podobné recepty jako Rychlokvašené zelí s rozinkami
Lepenice s uzeným masem recept
300 g kysaného zelí - okapaného 150 g uzeného masa - nejlépe domácího nebo krkovička z komína... 1 velká cibule sádlo (nebo máslo) cca 1 lžička majoránky
Podobné recepty jako Lepenice s uzeným masem
Boršč trochu podle mě recept
Postup přípravy receptu. Maso vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme přidáme bobkový list, hřebíček (pepř,nové koření). Vaříme asi hodinu,podle kvality masa. Mezitím červenou řepu uvaříme zvlášť, sloupneme ji a pokrájíme na drobné kostičky. Pokrájíme brambory, zeleninu, a zelí na drobné nudličky.
Podobné recepty jako Boršč trochu podle mě
Selská zelnice recept
1/4 hlávky bílého zelí (střední velikosti) 1 cibule (velká) hladká mouka mléko sůl ocet cukr kmín zakysaná smetana (my dáváme 1x zakysanou + 1x ke šlehání) Postup přípravy receptu. Zelí na jemno nakrouháme a dáme vařit do osolené vody, která zakryje zelí a přidáme 1 x lžičku celého kmínu. Během vaře
Podobné recepty jako Selská zelnice
Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) recept ...
Nakrájíme zelí a ředkev, přidáme zbytek cibule a smícháme s pastou Správně by se to mělo teď dát do soudku, nebo větší sklenice a nechat to asi 3-4 týdny kysat jako zelí. Ale zatím mi to tak dlouho vydrželo jen jednou. V Kambodži se to podává jako příloha k masům a rybě. Samotnou pastu bez zelí a ře
Podobné recepty jako Korejské kimči ( kvašená národní zdravá pochoutka) ...
Kuřecí kousky v hlávkovém zelí s těstovinami Riscossa do červena ...
1/2 hlávky menšího zelí 1 cibule 1 lahůdková cibulka 500 ml kuřecího vývaru 1 lžíce rajského protlaku 1/2 lžíce mleté papriky 3 lžíce oleje trochu čerstvě drceného pepře súl 1 celé balení těstovin Riscossa, nebo nějaké vrtulky. Postup přípravy receptu. Na oleji si osmažíme cibuli nakrájenou nadrobno
Podobné recepty jako Kuřecí kousky v hlávkovém zelí s těstovinami Riscossa do červena ...
Pikantní zelný salát recept
zhruba 800 g bílého hlávkového zelí (1/2 hlávky) 1 mrkev 1 cibule zelená petrželka 2 lžičky francouzské hořčice sůl mletý pepř cukr citrónová šťáva ocet olivový olej. Postup přípravy receptu. Hlávkové zelí nakrouháme, mrkev nahrubo nastrouháme, cibuli a petrželku najemno nakrájíme, přidáme hořčici a
Podobné recepty jako Pikantní zelný salát
Kuře na medu
Kuře na medu - recept: Kuře nakrájíme na kostičky, osolíme, přidáme 1 lžičku kari, sojovou omáčku a dusíme do měkka. Přidáme 1/2 hlávky zelí, znovu dusíme. Přidáme na
Podobné recepty jako Kuře na medu
Hovězí kližka s champem, ožehnutými cibulkami a ...
Zelí nakrájejte na nudličky. V hrnci rozehřejte máslo, vsypte zelí a orestujte ho, až lehce zavadne a zezlátne, trvá to zhruba 2 minuty. Jarní cibulky nasekejte nadrobno, přisypte je do hrnce se šťouchanými bramborami, zalijte smetanou a pozvolna zahřívejte. Vmíchejte opečené zelí a dochuťte solí a
Podobné recepty jako Hovězí kližka s champem, ožehnutými cibulkami a ...
Nakládané pečené vepřové koleno
Nakládané pečené vepřové koleno - recept: Do 3 litrů vody přidáme, oloupané a rozpůlené cibule, sůl, celé koření, vše pomalu převaříme, potřebujeme získat chuť ze všech surovin, proto pomalé
Podobné recepty jako Nakládané pečené vepřové koleno
Pikantní kuřecí s pak choi, mrkví a kukuřicí recept ...
1-2 hlávky čínského zelí pak choi (podle velikosti) 2 lžíce mražené kukuřice marináda 1 lžíce ústřicové omáčky 1 lžíce sójové sladké omáčky 2 lžíce rybí omáčky 2 lžíce rýžového octa 1 lžička medu Dále: arašídový olej (nebo slunečnicový) špetka čerstvě mletého pepře 2 lžičky škrobu (solamyl, kukuřičn
Podobné recepty jako Pikantní kuřecí s pak choi, mrkví a kukuřicí ...