Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky podle Aly

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 4. 2016 13:56

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie11 543 kJ / 2 759 kcal
Bílkoviny107,35 g
Tuky45,91 g
Vláknina69,40 g
Cholesterol 1,04 g
Sodík 967 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy446,73 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Servírujeme:

Dáme na talíř bramboráčky, hrst nakrouhaného zelí, zalijeme trochou omáčky (stačí půl středně velké naběračky) a nakonec dáme vejce.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

hosta hosta

13. 4. 2016 15:06

Jitkas: :-) Výpek z masa není v receptu ani jako alternativa, to už je dobrý nápad neregi Petry. Znovu opakuji - bez dodatečného vysvětlení v poznámce byl recept nejasný a původní otázka jen reagovala na suroviny (cibule, 20 dkg mouky a litr vývaru nebo masoxu) a absenci popisu, jak se tato "omáčka" v receptu používá.

Jitkas

13. 4. 2016 12:49

Polit syrove zeli omackou z osmazene cibule, litru vody a Masoxu je jedna vec, pouzit na omacku vypek z masa, je druha. Ovsem ani takto si zeli, syrove, jen nastrouhane a nedochucene, nedovedu predstavit.
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...

cathleen cathleen (moderátorka)

13. 4. 2016 09:20

Ala_Mal: byla to otázka jako každá jiná....pokud nám chceš diktovat, jakým způsobem se k tobě máme všichni vyjadřovat, doporuučji ti to sepsat a vyvěsit do profilu :-p

Ala_Mal Ala_Mal

13. 4. 2016 09:14

casino: Nesouhlasím ... jen jsem přidala poznámku ;)

Petra

13. 4. 2016 09:04

hosta: Myslím, že teď už je všechno všem jasné.....A ten váš původní koment byl opravdu rýpání. :-(

casino casino

13. 4. 2016 08:35

Ala_Mal: "... že popis byl OK vč. fotodokumentace. "
Prdlačky, švagrová...,:-p recept byl původně napsaný na dvě věci:-!
A co se fotodokumentace týče: rcp má být srozumitelný i bez obrázků:-K

Ala_Mal Ala_Mal

12. 4. 2016 23:10

hosta: A protože není běžná ... a je to výborné .. je tento recept zde, proto jsem jej zveřejnila ;) Pokud vadí, asi jdeme o dům dál a neřešíme... nám to chutná a extrémně moc :-*

Ala_Mal Ala_Mal

12. 4. 2016 23:09

cathleen: Nepožádala, hned kritizovala. Kdyby požádala, myslím, že by bylo vše v naprostém pořádku tak, jako jsem jednala s adminkou Terezkou o úpravě zadávání surovin :-*

Ala_Mal Ala_Mal

12. 4. 2016 23:08

Petra: Děkuji, pro mne bylo překvapením, že zde musím vysvětlovat věci, které vysvětluji malým dětem např. při tom, když se učí zavazovat tkaničky ... i přes to, že popis byl OK vč. fotodokumentace. :-K

chocolate chocolate

12. 4. 2016 18:51

hosta: Souhlasim, pochopila bych jako prilohu ochuceny zelny salat, ci to maso s UHO, ale polevat neochucene cerstve zeli zajiskovanym masoxem (vyvarem) fakt neni bezne. Ale tak proti chuti zadny disputat, jen se pak autorka nesmi divit dotazum "kam s tim". A samozrejme chapu, ze ma k jidlu citovy vztah... zvlast, je-li od maminky:-K.

hosta hosta

12. 4. 2016 18:26

Petra: To, že se syrové zelí polévá takto uvařenou omáčkou není běžná úprava bramboráků a bez vysvětlení, doplněného do poznámky, jsem nebyla myslím sama, komu recept nebyl jasný.

cathleen cathleen (moderátorka)

12. 4. 2016 12:31

Ala_Mal: jako moderátorka má hosta právo požádat o úpravu receptu, pokud podle jejího soudu není pro všechny ostatní zcela srozumitelný.

Petra

12. 4. 2016 11:11

Já jsem teda pochopila ihned po přečtení receptu, že je to šťáva (nebo omáčka) k bramborákům. V receptu je uveden vývar NEBO masox tak nechápu v čem je problém.... Každého určitě napadne, pokud dělá k bramborákům maso (jak je uvedeno v tipu autorky), nedělat šťávu zvlášť ale vytvořit ji z výpeku.

Ala_Mal Ala_Mal

12. 4. 2016 11:06

hosta: Upraven recept, snad do detailu a Váš původní koment - nezlobte se, beru jako rýpání. Nejsem profesionál, ale tento recept mám už od své maminky, milovala jsem toto jídlo už jako dítě a tak si jej zde ukládám pro sebe (lehce dohledatelné) a případně se o něj dělím s přáteli a lidmi, které by mohl zaujmout. Je vyzkoušený, jídlo je vynikající - každému chutná něco - a tak nějak nemám potřebu řešit, že jde o omáčku UHO. Děkuji za pochopení a doufám, že detailní popis servírování bude dostačující a nedostanu se opět do střetu s někým, kdo zaútočí na omajdu slovy "mouka v masoxu" ... Uvedla jsem několik variant, jak se dá omáčka udělat.

Ala_Mal Ala_Mal

12. 4. 2016 10:58

hosta: OK ... z fotky je zřejmé, že se omáčkou polévají částečně bramboráčky, i zelí. Servíruji takto: Nandám bramboráčky, syrové zelí, zaliji trochou omáčky a dám vejce (viz. foto).
Nedomyslela jsem, že jsou potřebné až takové detaily. Myslela jsem, že např. z fotek je vše zřejmé :-O .. ok, příště si dám pozor ..

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: bramboracky omacka omáčky z bramboracky bramborak s vypec bramboráčky bramborak syrove zeli čím zahustit zelí z cerstve hlavky

Suroviny: brambory, cibule, zelí červené, česnek, majoránka, mouka hladká, cibulka, pepř, sůl, vejce, vývar masový

TopRecepty.cz

Bramboráčky podle Aly

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgmJ