Bramboráčky podle Aly
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 11 543 kJ / 2 759 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 107,35 g |
Tuky | 45,91 g |
Vláknina | 69,40 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 967 mg |
Sůl | 0,84 g |
Sacharidy | 446,73 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Servírujeme:
Dáme na talíř bramboráčky, hrst nakrouhaného zelí, zalijeme trochou omáčky (stačí půl středně velké naběračky) a nakonec dáme vejce.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 4. 2016 15:06
Jitkas: Výpek z masa není v receptu ani jako alternativa, to už je dobrý nápad neregi Petry. Znovu opakuji - bez dodatečného vysvětlení v poznámce byl recept nejasný a původní otázka jen reagovala na suroviny (cibule, 20 dkg mouky a litr vývaru nebo masoxu) a absenci popisu, jak se tato "omáčka" v receptu používá.
13. 4. 2016 12:49
Polit syrove zeli omackou z osmazene cibule, litru vody a Masoxu je jedna vec, pouzit na omacku vypek z masa, je druha. Ovsem ani takto si zeli, syrove, jen nastrouhane a nedochucene, nedovedu predstavit.
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...
Hosta se zeptala a dostala vyhubovano. Ja jsem se tez chtela zeptat, ale jelikoz zde kazde zeptani znamena "rypani", radeji jsem drzela "usta", chyba! Kdo se zepta, dozvi se! Nekdy i veci, ktere by radeji nechtel slyset. Tento recept je nazornym prikladem...
13. 4. 2016 09:20
Ala_Mal: byla to otázka jako každá jiná....pokud nám chceš diktovat, jakým způsobem se k tobě máme všichni vyjadřovat, doporuučji ti to sepsat a vyvěsit do profilu
13. 4. 2016 09:14
casino: Nesouhlasím ... jen jsem přidala poznámku ;)
13. 4. 2016 09:04
hosta: Myslím, že teď už je všechno všem jasné.....A ten váš původní koment byl opravdu rýpání.
13. 4. 2016 08:35
Ala_Mal: "... že popis byl OK vč. fotodokumentace. "
Prdlačky, švagrová..., recept byl původně napsaný na dvě věci
A co se fotodokumentace týče: rcp má být srozumitelný i bez obrázků
Prdlačky, švagrová..., recept byl původně napsaný na dvě věci
A co se fotodokumentace týče: rcp má být srozumitelný i bez obrázků
12. 4. 2016 23:10
hosta: A protože není běžná ... a je to výborné .. je tento recept zde, proto jsem jej zveřejnila ;) Pokud vadí, asi jdeme o dům dál a neřešíme... nám to chutná a extrémně moc
12. 4. 2016 23:09
cathleen: Nepožádala, hned kritizovala. Kdyby požádala, myslím, že by bylo vše v naprostém pořádku tak, jako jsem jednala s adminkou Terezkou o úpravě zadávání surovin
12. 4. 2016 23:08
Petra: Děkuji, pro mne bylo překvapením, že zde musím vysvětlovat věci, které vysvětluji malým dětem např. při tom, když se učí zavazovat tkaničky ... i přes to, že popis byl OK vč. fotodokumentace.
12. 4. 2016 18:51
hosta: Souhlasim, pochopila bych jako prilohu ochuceny zelny salat, ci to maso s UHO, ale polevat neochucene cerstve zeli zajiskovanym masoxem (vyvarem) fakt neni bezne. Ale tak proti chuti zadny disputat, jen se pak autorka nesmi divit dotazum "kam s tim". A samozrejme chapu, ze ma k jidlu citovy vztah... zvlast, je-li od maminky.
12. 4. 2016 18:26
Petra: To, že se syrové zelí polévá takto uvařenou omáčkou není běžná úprava bramboráků a bez vysvětlení, doplněného do poznámky, jsem nebyla myslím sama, komu recept nebyl jasný.
12. 4. 2016 12:31
Ala_Mal: jako moderátorka má hosta právo požádat o úpravu receptu, pokud podle jejího soudu není pro všechny ostatní zcela srozumitelný.
12. 4. 2016 11:11
Já jsem teda pochopila ihned po přečtení receptu, že je to šťáva (nebo omáčka) k bramborákům. V receptu je uveden vývar NEBO masox tak nechápu v čem je problém.... Každého určitě napadne, pokud dělá k bramborákům maso (jak je uvedeno v tipu autorky), nedělat šťávu zvlášť ale vytvořit ji z výpeku.
12. 4. 2016 11:06
hosta: Upraven recept, snad do detailu a Váš původní koment - nezlobte se, beru jako rýpání. Nejsem profesionál, ale tento recept mám už od své maminky, milovala jsem toto jídlo už jako dítě a tak si jej zde ukládám pro sebe (lehce dohledatelné) a případně se o něj dělím s přáteli a lidmi, které by mohl zaujmout. Je vyzkoušený, jídlo je vynikající - každému chutná něco - a tak nějak nemám potřebu řešit, že jde o omáčku UHO. Děkuji za pochopení a doufám, že detailní popis servírování bude dostačující a nedostanu se opět do střetu s někým, kdo zaútočí na omajdu slovy "mouka v masoxu" ... Uvedla jsem několik variant, jak se dá omáčka udělat.
12. 4. 2016 10:58
hosta: OK ... z fotky je zřejmé, že se omáčkou polévají částečně bramboráčky, i zelí. Servíruji takto: Nandám bramboráčky, syrové zelí, zaliji trochou omáčky a dám vejce (viz. foto).
Nedomyslela jsem, že jsou potřebné až takové detaily. Myslela jsem, že např. z fotek je vše zřejmé .. ok, příště si dám pozor ..
Nedomyslela jsem, že jsou potřebné až takové detaily. Myslela jsem, že např. z fotek je vše zřejmé .. ok, příště si dám pozor ..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 1 hodinou
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 1 hodinou
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 12 minutami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 17 minutami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 28 minutami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 37 minutami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 55 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 1 hodinou
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 2 hodinami
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 13 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
„Na povrchu klouzavý a uvnitř kyprý a vláčný….“ Jak vypadá knedlík a jak nok? Film Pelíšky nabídl před 25 lety jasnou odpověď
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Pět znamení, která nepatří na zahradu: Střelec doslova umoří jahody, Beran ať dá ruce pryč od rajčat a Blíženci od salátu
Další recepty
Tématické fráze: bramboracky omacka omáčky z bramboracky bramborak s vypec bramboráčky bramborak syrove zeli čím zahustit zelí z cerstve hlavky
Suroviny: brambory, cibule, zelí červené, česnek, majoránka, mouka hladká, cibulka, pepř, sůl, vejce, vývar masový
Bramboráčky podle Aly
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lgmJ
23 názorů