Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Holubce od Lvova

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

21. 9. 2017 15:59

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie7 754 kJ / 1 853 kcal
Bílkoviny60,74 g
Tuky7,20 g
Vláknina78,10 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 18,43 g
Sůl46,09 g
Sacharidy350,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept je od mé ukrajinské babičky. Na Ukrajině se nakládaly zelné hlávky celé a holubce se dělaly ze zkvašených listů. V Čechách resp. na Moravě vařila tuto variantu.

Zelí použijte kvašené bez jakýchkoli konzervantů a pod. Máte-li možnost sehnat šťávu z kysaného zelí, upřednostňujte ji před vodou ochucenou octem. Množství je asi na 2 pětilitrové hrnce, na 25 holubců.

Podobný je balkánský pokrm sarma, který jsem jedla u Srbů. Jedná se o závitky ze zkvašených zelných listů plněné směsi vepřového, jehněčího a hovězího masa a rýže. Do hrnce k závitkům na dušení přidávali navíc kus uzeného žebra. Jaké používali koření, bohužel nevím. Myslím, že v nich byla i špetka skořice.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Karolina09 Karolina09

28. 9. 2017 09:44

Kalorka: Něco mi to připomíná:-D. Z menšího množství, než uvedené, je ani neumím. Bylo jich zase málo. Už byl vznesen nový požadavek asi na 40 kousků...

Kalorka

26. 9. 2017 16:52

Takto znám tohle vynikající jídlo od příbuzenstva z Oravy. Jsem schopná jíst holubce teplé i studené, ráno, odpoledne nebo večer. Vždycky chutnají báječně :-)

madem

26. 9. 2017 16:46

Taky ho takhle dělám,když není kysané zelí, dám vrchní listy do hrnce a na to pak holubce,je mnoho variant,dají se i upect v troubě s rajčatovou štávou,ale mně chutná takhle a na talíři polít osmaženou cibulkou na sádle,mňám není nic lepšího.Recept se v mé rodině také dědí od předků z Podkarpatské rusi.:yes::yes::yes::yes::yes:

jemmy

21. 9. 2017 19:01

<3Dcerka ma v podnajmu rodinu z ukrajiny a neco takoveho jsem u nich jedla a bylo to velmi dobre.:-K:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: holubce ukrajinské holubce holubce recept holubci recepty holubce recept na holubce recepty holubci ukrajinské golubce holubce s masem holubci recept recept holubce holupce ukrajinské holubce - ukrajinské holubci ukrajinská jídla holubce holubce s uzeným masem a rýží maso v zelí holubce recepty - holubce kvašené holubce holubky recept

Suroviny: zelí bílé, zelí kysané, rýže, cibule, kmín drcený, kmín celý, pepř, vločky, sůl, zelí kysané

TopRecepty.cz

Holubce od Lvova

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Mqz5