Sváteční bábovka recept
Sváteční bábovka se hodí ke slavnostnějším příležitostem, ale proč si na ní vlastně nepochutnat hned teď?
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 vanička polotučného tvarohu
- 200 g másla
- 200 g cukru krupice
- 4 vejce
- 130 g hladké mouky
- 120 g kokosové mouky
- 1 bílý smetanový jogurt
- 1 prášek do pečiva
- sůl
- máslo
- volitelné:
- čokoládová poleva
- moučkový cukr
Způsob přípravy
Máslo s cukrem ve větší míse vyšleháme do pěny. Pak postupně přidáváme žloutky, tvaroh a jogurt. Obě mouky smícháme společně s práškem do pečiva a špetkou soli. Po částech sypkou směs přidáváme do mísy a umícháme hladké těsto. Úplně nakonec opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků.
Mezitím jsme si předehřáli troubu na 180 stupňů. Formu na bábovku vymažeme máslem a vysypeme kokosovou moukou. Těsto nalijeme do formy a v předehřáté troubě ho pečeme 35 až 50 minut.
Špejlí zapíchnutou doprostřed těsta vyzkoušíme, zda je správně propečené. Vychladlou bábovku můžeme polít čokoládou nebo posypat moučkovým cukrem, ale i bez toho bude výborná.