Rumunská sarma
Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Energie | 9 052 kJ / 2 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 139,48 g |
Tuky | 121,22 g |
Vláknina | 7,05 g |
Cholesterol | 384 mg |
Sodík | 415 mg |
Sůl | 0,85 g |
Sacharidy | 126,30 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Podle Kluků v akci. Je to pokrm z rumuského Banátu, z obce Svatá Helena.
Sarmu jsem vždycky dělávala tak, že jsem povařila čerstvé zelné listy v octové vodě. Letos jsem při nakládání zelí zkusila naložit i celou půlku zelné hlávky kvůli tomuto pokrmu. Kysané listy jsou mnohem chutnější, už jinak dělat nebudu ;-)
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 11. 2015 10:46
zizala: Ja tiež nepestujem kapustu na záhrade. Chce to ale kupovať kapustu skutočne zimnú, vedieť od koho...aby nepodstrčil kapustu nie zimnú, ale nejakú poloneskorú odrodu. Ešte sa mi nestalo, aby tým kapustám niečo bolo, vždy sú parádne. A nakladám cca 30 rokov. Ono to ale vidieť na kapuste, či je skutočne zimná.
27. 11. 2015 10:18
tejaja: Celé hlávky už raději neriskuju, stávalo se mi, že uvnitř byly pohnilé a pod. A sama už nepěstuju, bez chemie mi na zelí řádily housenky běláska
magdalenka: Naložit jednotlivé listy je dobrý nápad dík
magdalenka: Naložit jednotlivé listy je dobrý nápad dík
27. 11. 2015 09:35
Ja si dávam pri nakladaní kapusty do suda 2-3 malé hlávky kapusty celé medzi narezanú. A keď k nej dorazím, mám krásne kyslú hlávku a robím plnenú kapustu.
http://www.toprecepty.cz/recept/15504-nakladane-ze...
http://www.toprecepty.cz/recept/15504-nakladane-ze...
27. 11. 2015 09:24
Listy na sarmu (alebo robím aj iné plnené kapustné listy -varia sa v kyslej kapuste) dávam hocikedy vykvasiť - rozobraté zvinuté listy vo veľkom3 litrovom pohári zalejem slanou vodu, vykysnú rýchlo - nechávam v kuchyni na linke. Ak napr. chcem variť v sobotu, v pondelok naložím.
27. 11. 2015 07:47
majda: Tak dej potom vědět, zda chutnalo
27. 11. 2015 07:39
Jdu na ně teď, dostala jsem na ně velkou chuť ale můj chlap to nemusí, já jsem na nich vyrostla a tak si je po dlouhé době zopáknuDávám bodíka za nápad
21. 11. 2011 20:14
Katka:Díky za info,kde zakoupit
Recept je lákavý+13
Recept je lákavý+13
21. 11. 2011 19:01
Toto máme moc rádi.Mňamka.
21. 11. 2011 18:48
Katka: Díky, to je dobrá zpráva pro ty, kdo mají do Makra přístup
21. 11. 2011 14:51
Moc zdravím,kyselé zelné hlávky zelí prodáva Makro.Balené po 2ks v zelenině.
21. 11. 2011 13:45
Krásný recept, ukládám si
21. 11. 2011 10:52
1974andrea: Já se přiznám, že čerstvý jsem neměla, mražený jsem dát zapomněla, takže taky bez kopru Myslím, že tam není nezbytný
21. 11. 2011 08:41
Taky dělám pouze ze spařených listů, vykvašené nemám, ale bylo by to z nich určitě výborné. Jen kopr jsem ještě nezkoušela
21. 11. 2011 07:18
Betina: Super, já recept přejmenuju, abych to nekomplikovala a budeme se těšit na ten Tvůj
20. 11. 2011 21:07
Betina: Bětko, moc Tě zdravím, taky mi tu moc chybíš. Doufám, že holčičky rostou do krásy a že si někdy uděláš chvilku času a dojdeš. Měj se krásně
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 8 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 18 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 20 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 23 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno 28. 3. 2024 12:59
Právě bylo uvařeno:
Polévka z uzeného jazyka
Petaja uvařila před 2 minutami
Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Petaja uvařila před 2 minutami
Mléčné francouzské houstičky
Wanilor uvařila před 5 minutami
Vepřové na houbách
Peggy72 uvařila před 11 minutami
Nádivka velikonoční
Palecek uvařila před 19 minutami
Jidáše, jidášky…
Eva_H uvařila před 1 hodinou
Asijská kachní prsa
PepaD uvařila před 1 hodinou
Šlehačkový beránek
elh97786 uvařila před 1 hodinou
Vepřové kotletky z krkovice pod sýrovou krustou
PaveL2002 uvařila před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Jak připravit nejlepší domácí kysané zelí. Co musíme dodržet a jaké podmínky splnit, aby se povedlo a vydrželo co nejdéle
Další recepty
Tématické fráze: rumunské národní jídlo sárma recept plněný zelný list rumunsko sárma rumunská jídla balené zelí v receptech rumunské jídlo balené zelné listy balene zeli rumunske recepty jugoslávská sarma rumunské jídla rumunská kuchařka mail scarma.it loc:cz rumunská jídla recepty recept sarma sarmy kluci v akci sarma zelný salát kluci v akci recept na balene zeli
Suroviny: listy zelné kysané, ocet, voda, sůl, cibule, olej, maso mleté, pepř, paprika sušená sladká, sůl, rýže, kopr, rajče loupané, chléb bílý, smetana kysaná
Rumunská sarma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DJ2B
40 názorů