Hlávkové bílé zelí dušené s jablky
Hlávkové bílé zelí dušené s jablky k vepřovému masu nebo k pečenému kuřeti. Je to zdravá a chutná příloha....
Dušené bílé zelí se slaninou
Dušené bílé zelí se slaninou je výtečná příloha k vepřovému masu, ke kachně, k huse, ke kuřeti, nebo k pečenému králíkov...
Dušené bílé zelí s mletým masem
Nejen letní, ale také podzimní sezónní ovoce a zelenina mají v kuchyni co nabídnout. Mezi významné podzimní potraviny bez...
Dušené hlávkové zelí recept
Nakrouhané zelí propláchneme vodou a dáme na mírný plamen do velkého hrnce zpočátku odkryté a podlité jen vodou, aby vyprchaly čpavé látky. Na tuku zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme ji k zelí společně s kmínem, cukrem a solí. Bramboru oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle a přidáme ji do téměř
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché recept
Tématické fráze: kysané zelí recepty z něj jak uvařit kysané zelí vařené kysané zelí dušené zelí bílé kysané vařené kyselé zelí recept varene kysele zeli recept na vařené kyselé zelí vařené kysané zelí recept červené zelí kysané kysele zeli recept jak uvarit kysele zeli kyselé zelí jako příloha vaře
Podobné recepty jako Kysané zelí zahuštěné rychlé a jednoduché
Bílé hlávkové zelí dušené recept
Přírodní bílé zelí dušené je vhodnou přílohou k masům, nebo jako samostatný pokrm s bramborem či knedlíkem, vhodný pro vegetariány. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Bílé hlávkové zelí dušené
Dušené kysané zelí recept
Kysané zelí překrájíme a je-li příliš kyselé, propláchneme jej vlažnou vodou. Okapané zelí vložíme do hrnce, okmínujeme, zalijeme horkou vodou, přiklopíme pokličkou a vaříme. Mezitím si nakrájíme na jemno cibuli. V kastrolku zahřejeme sádlo (olej), vsypeme na něj cibuli a necháme ji zpěnit. Na ni vs
Podobné recepty jako Dušené kysané zelí
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Pak přidáme zelí, kmín, sůl a vše podlijeme vodou. Zelí dusíme zhruba 20 minut. Pak dušené zelí zahustíme jíškou. Dušené bílé nebo červené zelí ochutíme octem, cukrem podle chuti osolíme. Do červeného zelí přidáme marmeládu a velice krátce povaříme. Dušené bílé nebo červené zelí podáváme jako příloh
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dušené zelí mojí babičky
Dušené zelí má v české kuchyni nezastupitelné místo - jedná se o oblíbenou přílohu především k masu a houskovým či bramborovým knedlíkům. Vyznačuje se sladkokyselou chutí a je výborným zdrojem vitaminu C.
Podobné recepty jako Dušené zelí mojí babičky
Sladké zelí recept
Pak přidáme zelí i s nálevem a nastrouhaná jablka. Za občasného míchání zelí dusíme asi 1 hodinu. Mouku rozmícháme ve vodě, lehce osolíme a směs za stálého míchání přilijeme k dušenému zelí. Zelí poprášíme kmínem, podle chuti přidáme ocet či cukr a za občasného míchání 10 minut provaříme.
Podobné recepty jako Sladké zelí
Dušené bílé zelí
Hlávku rozčtvrťte, vykrojte košťál a pokrájejte na jemno. Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. Ve velkém kastrolu ji asi 3 minuty restujte na sádle, pak přidejte zelí, cukr, vinný ocet a špetku soli. Duste pod pokličkou doměkka. Zelí můžete případně zahustit na jemno nastrouhanou brambo
Podobné recepty jako Dušené bílé zelí
Dušené červené zelí recept
Dušené bílé nebo červené zelí. 4,3 32 × Tatínkovo sváteční červené zelí. 0,0 0× Červené zelí s brusinkami. 4,5 11× Zapečené babiččino zelí . 3,4 5× Zeleninový salát s nálevem. 4,6 50× Vegetariánské zelné batůžky. 4,8 43× Koláč s červeným zelím jako příloha. 3,6 3× Jemné kynuté knedlíky. 4,2 35× Duše
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Dušené hlávkové zelí
Zelí ochutíme (dle jeho vlastní sladkosti) cukrem, zhruba 2-3 lžíce, podlijeme cca 3-4 lžícemi vody a dusíme do změknutí brambory, cca 5 - 7 minut, případně dle potřeby ještě podlijeme, která nám zelí zahustí do krémvější podoby a nebudeme potřebovat na zahuštění mouku ani jíšku.
Podobné recepty jako Dušené hlávkové zelí
Dušené zelí
Ideální příprava zelí. Zahuštění bramborem je nejlepší, a když se nechá čtvrthodinku podusit, na chuti se nepozná, zda byl starý. A ještě lepší je přípravu začít na sádle zkaramelizovaným cukrem, pak cibuli a další. Zelí má pak krásnou nazlátlou barvu. Mimochodem, solamyl se píše s tvrdým y.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené červené zelí
Zelí zbavíme svrchních listů, tvrdého stonku a nakrájíme.Na másle osmažíme cibuli, ke konci přidáme cukr (já dávám třtinový), opražíme a potom přidáme
Podobné recepty jako Dušené červené zelí
Kysané bílé zelí recept
Recept na domácí přípravu kysaného zelí - jemně kořeněné, lahodné chuti a vhodné k přímé konzumaci, do různých jídel nebo po tepelné úpravě jako příloha k masitým pokrmům. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Kysané bílé zelí
Dušené zelí jako příloha
Zelí zbavíme nálevu (neproplachujeme), velmi malou část necháme. Vložíme do hrnce, zasypeme kmínem a dusíme do měkka.Mezitím si uděláme zásmažku - na
Podobné recepty jako Dušené zelí jako příloha
Dušené zelí zadělávané recept
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Dušené kyselé zelí recept
Bílé hlávkové zelí dušené. 4,5 9× Dušené zelí trochu jinak. 2,9 982× Kysané zelí 2. 2,9 1 120× Zelí v rajčatové omáčce. 2,9 664× Sladkokyselé zelí. 4,6 6× Dušené zelí s koprem a smetanou. 4,5 152× Dušené bílé nebo červené zelí. Ingredience. 3 g. polohrubá mouka. 24 g. cibule. 12 g. rostlinný olej. 2
Podobné recepty jako Dušené kyselé zelí
Dušené zelí zadělávané
Takto hotovou jíšku přidáme k dušenému zelí, promícháme a necháme společně ještě krátce provařit, případně zředíme troškou vývaru. Pokud je třeba, zelí ještě dochutíme solí, pepřem, česnekem a buď do něj rovnou vmícháme osmaženou klobásu nebo ji na zadělávané zelí dáme, až když je nandané na talíříc
Podobné recepty jako Dušené zelí zadělávané
Dušené zelí
Dušené zelí, ať už bílé, nebo červené, je základní příloha k pečeným masům. Hlavně pečená kachna nebo husa se bez dušeného zelí neobejde. Cibuli nakrájíme nadrobno a podusíme v rozpuštěném sádle v hlubší pánvi. Přidáme špetku cukru a když cukr lehce zkaramelizuje, nasypeme do pánve pokrájené zelí ..
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené zelí recept
Dušené zelí, které používáme jako přílohu k masům, může být červené, bílé nebo si můžeme připravit obě dvě. Při této variantě je musíme dělat každé zvlášť. Oloupanou cibuli najemno nakrájíme a zelí nakrouháme. Na pánvi si rozehřejeme tuk a na něm si osmažíme cibulku, ke které přidáme 3lžíce cukru ..
Podobné recepty jako Dušené zelí
Dušené bílé nebo červené zelí recept
Dobré zelí k pečeným nebo uzeným masům,jako příloha jakékoli knedlíky. Každé zelí vaříme zvlášť. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Dušené bílé nebo červené zelí
Dušené zelí recept
Vody přidáme tolik, aby zelí bylo ponořené. Přilijeme bílé víno, přisypeme kmín a začneme dusit. Jak se zelí postupně ohřívá či třeba už i dusí, tak občas zamícháme a k zelí přistrouháme jablka. Následně přisypeme cukr, promícháme a dále dusíme.
Podobné recepty jako Dušené zelí
Moravské zelí recept
Recept na moravské zelí se nám určitě může hodit, třeba hned na příští nedělní oběd. Vareni.cz - recepty, tipy a články o vaření.
Podobné recepty jako Moravské zelí
Sterilované zelí se slaninou recept
Tématické fráze: sterilizované červené zelí zelí se slaninou dušené sterilizované zelí červené sterilizované zelí recept sterilizované červené zelí recept priprava sterilizovaneho zeli dušené červené zelí sterilizované cervene zeli sterilizovane recepty dušené červené zelí sterilizované sterilizovan
Podobné recepty jako Sterilované zelí se slaninou
Dušené zelí na cibulce recept
Brambory přimícháme k zelí, tím ho krásně zahustíme. Necháme opět podusit a v závěru jen dochutíme cukrem a vmícháme osmaženou cibulku nebo ještě jiné koření, kterého se nám zdá málo. Dušené zelí na cibulce podáváme jako přílohu: Hodí se k vepřovému masu, ke knedlíkům a jiným typicky českým pokrmům.
Podobné recepty jako Dušené zelí na cibulce
Dušené jemné zelíčko
Zelí vyjmeme ze sáčku a propláchneme pomocí cedníku, aby nebylo příliš kyselé. Dáme do kastrůlku a zalijeme horkou vodou, na zelí nedáváme příliš vody, zhruba 1/2 obsahu (aby nebylo ponořené), mírně osolíme a přidáme podravku a uvaříme do měkka.
Podobné recepty jako Dušené jemné zelíčko
Dobré sterilované zelí recept
Dušené bílé nebo červené zelí. 2,9 982 × Kysané zelí 2. 2,9 1 120× Zelí v rajčatové omáčce. 2,9 664× Sladkokyselé zelí. 2,9 108× Vařené zelí. 3,0 86× Husté slaninové zelí. 3,2 126× Minutkové kysané zelí 2. 3,1 54× Zelí s klíčky a bylinkami. 4,6 58× Jednoduché kysané zelí. 4,4 82× Moravské zelí. 3,5
Podobné recepty jako Dobré sterilované zelí
Hlávkové zelí s těstovinami
Na sádle zpěníme nakrájenou cibuli, nakrájenou anglickou slaninu, přidáme nakrájené zelí, mírně podlijeme, přidáme sůl, kmín, cukr a ocet. Všechno podle chuti a zvyklosti. Dusíme, až je zelí měkké a pak zaprášíme hladkou moukou. Upravíme podle chuti a vmícháme uvařené těstoviny, které jsme si uvařil
Podobné recepty jako Hlávkové zelí s těstovinami