Jarní polévka s ředkvičkami recept
Svěží polévka s čerstvými ředkvičkami a jarní cibulkou nabudí smysly a dodá vitamíny. Když k ní přidáte ještě pečivo, můžete ji podávat i jako hlavní chod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 5 ředkviček
- 1 svazek jarní cibulky
- 200 ml smetany na vaření
- 30 g másla
- 3 lžíce hladké mouky
- bobkový list
- kmín
- sůl
- 4 vejce
Způsob přípravy
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme dvě lžíce mouky a za stálého míchání jíšku asi jednu až dvě minuty opékáme dokud lehce nezrůžoví. Přidáme koření a směs zalijeme trochou studené vody. Metličkou rozmícháme žmolky a pak přilijeme asi půl litru studené vody. Polévku osolíme a povaříme 15 minut.
V hrnku smícháme smetanu s poslední lžící mouky a směs přilijeme do hrnce. Necháme přejít varem. Ředkvičky i jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a nasypeme do polévky. Hotový pokrm servírujeme s na půlky nakrájeným vejcem vařeným natvrdo.