Jarní polévka s ředkvičkami recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Svěží polévka s čerstvými ředkvičkami a jarní cibulkou nabudí smysly a dodá vitamíny. Když k ní přidáte ještě pečivo, můžete ji podávat i jako hlavní chod.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 5 ředkviček
  • 1 svazek jarní cibulky
  • 200 ml smetany na vaření
  • 30 g másla
  • 3 lžíce hladké mouky
  • bobkový list
  • kmín
  • sůl
  • 4 vejce


Způsob přípravy

V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme dvě lžíce mouky a za stálého míchání jíšku asi jednu až dvě minuty opékáme dokud lehce nezrůžoví. Přidáme koření a směs zalijeme trochou studené vody. Metličkou rozmícháme žmolky a pak přilijeme asi půl litru studené vody. Polévku osolíme a povaříme 15 minut.

V hrnku smícháme smetanu s poslední lžící mouky a směs přilijeme do hrnce. Necháme přejít varem. Ředkvičky i jarní cibulku očistíme, nakrájíme na kolečka a nasypeme do polévky. Hotový pokrm servírujeme s na půlky nakrájeným vejcem vařeným natvrdo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Jarní polévka s ředkvičkami recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Jarní polévka s ředkvičkami.
Nebo hledejte podobné podle části názvu jarní polévka ředkvičkami .
Hledat podobné recepty na internetu jako Jarní polévka s ředkvičkami

Kde najít informace



×