Žitno-pšeničný chléb II. recept
Suroviny: voda, olej, ocet, sůl, cukr, mouka hladká, mouka žitná, kmín drcený, koření chlebové, droždí sušené, semínka sezamová. Suroviny vložíme do pekárny v daném pořadí a pečeme na 1.základní program,velikost 2 (1000g),kůrka střední (2).
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II.
Pšenično žitný kváskový chléb recept
Lžíci kvásku, vlažnou vodu a mouku smícháme, misku zakryjeme folií a necháme 10 - 12 hodin zrát. V míse smícháme mouky, sůl a koření. Přidáme zralý kvásek a vlažnou vodu. Vypracujeme těsto, které necháme přibližně 3 hodiny na teplém místě kynout. Pak těsto znovu propracujeme a dáme do pomoučněné oša
Podobné recepty jako Pšenično žitný kváskový chléb
Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem recept
Žitný kvásek smícháme s 250 g vody a 250 g žitné mouky (vše z už odváženého množství) a zakryté necháme prokvasit. Trvá to, podle okolní teploty a síly kvásku, asi 16-24 hodin. Vykvašený má hodně zvětšený objem, příjemně nakysle voní a na povrchu se objevují kráterky po prasklých bublinách.
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný (90/10%) chleba se sezamem
Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou
Odebereme 1 lžíci kvásku do skleničky a uložíme do lednice na příště. Do rozkvasu přidáme ostatní suroviny a dobře promícháme. Buď ručně nebo v robotu. Necháme kynout po dobu dvou hodin zakryté fólií. Během této doby těsto alespoň třikrát navlhčenou rukou přeložíme. Nezapomenout vždy přikrýt.
Podobné recepty jako Kváskový žitno pšeničný chléb s pohankou
Kváskový pšenično žitný chleba recept
Suroviny: kvas žitný, mouka žitná chlebová, voda, voda, mouka žitná chlebová, mouka chlebová pšeničná, brambory, kmín drcený, sůl. K rozkvašenému kvásku přidáme zbytek surovin a vymísíme těsto, které necháme kynout. Stačí, když svůj objem zvětší o 50%, pak můžeme vytvarovat….
Podobné recepty jako Kváskový pšenično žitný chleba
Pšenično žitný chléb II. recept
1 lžíce lněných semínek 300 g hladké mouky 100 g pohankové mouky 200 g žitné mouky 1/3 kostky droždí Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Do pekárne vložíme najprv tekuté, potom sypké zložky. Pečieme na programe SPRINT ( rýchly program ). Pozn
Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb II.
Obyčejný žitno-pšeničný chléb recept
jak upéct žitný chleba žitný chléb recept z droždí žitný chleb v domácí pekárně žitný chleba domácí pekárna. Suroviny: voda, olej, ocet, sůl, cukr, mouka hladká, mouka žitná chlebová, kmín drcený, droždí sušené, semínka slunečnicová, semínka lněná, semínka sezamová. Do pekárny vložíme tekuté přísady
Podobné recepty jako Obyčejný žitno-pšeničný chléb
Žitno-pšeničný chléb II. fotografie 6
Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II. Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II. Dom ů - Recepty - Žitno-pšeničný chléb II. Zpět na recept. Žitno-pšeničný chléb II. Chléb na řezu mirca75 Chlebík z boku mirca75 Žitný chléb sebena Miska.74 v řezu Miska.74 Předchozí Následující 5 z 5. Předch
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II. fotografie 6
Pšenično-žitný chléb recept
Suroviny: voda, olej, med, sůl, anýz, kmín celý, kůra pomerančová, mouka polohrubá, mouka žitná, droždí. Do pekárne dáme tekuté ingrediencie, potom vložíme sypké. Pečieme na programe SPRINT.
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb
Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku recept
6 lžic hladké mouky 1,5 lžičky cukru 3 lžičky soli 3 lžičky kmínu Nutriční hodnoty Zobrazit více hodnot Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách Postup přípravy Suroviny na pivní kvásek dobře promícháme a necháme přes noc kvasit. Zvolíme program Klasik.
Podobné recepty jako Chléb pšenično-žitný z pivního kvásku
Pšeničnožitný chléb recept
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná, voda, sůl, sirup řepný, droždí, kmín celý. Přísady smícháme ve velké míse a poté těsto uhněteme do hladké elastické kuličky. Těsto vložíme do vymaštěné mísy, kterou přikryjeme….
Podobné recepty jako Pšeničnožitný chléb
Domácí chléb pšenično žitný recept
Postup přípravy Smícháme sypké suroviny, přidáme vodu, ocet a hněteme. Až pak zapracujeme rozdrobené kvasnice, protože nesmí přijít do přímého kontaktu se solí. Podle chuti přidáme semínka, restovanou cibulku nebo česnek. Nelekejte se, těsto je dost lepivé. Stěrkou stáhneme těsto ze stěn misky a utv
Podobné recepty jako Domácí chléb pšenično žitný
Pšenično-žitný chléb
Kmínový pšenično-žitný chléb. Žitný chléb III. Žitný chléb Ondra. Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty! Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy. Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zprac
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb
Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny recept
Přidat komentář. Suroviny: mouka žitná, mouka hladká, olej, kmín celý, mléko, ocet, voda, cukr, sůl, droždí čerstvé, semínka slunečnicová. Domácí chléb, který provoní kuchyň, naladí chuťové buňky a láká k zakrojení pořádného kousku. Ať již s máslem nebo pomazánkou, vždycky bude….
Podobné recepty jako Pšenično-žitný chléb z domácí pekárny
Pšenično žitný chléb recept
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná chlebová, mléko, voda, ocet, olej, sůl, cukr, droždí, kmín drcený. Do pekárny vložíme vše tekuté a zasypeme sypkými surovinami.Nakonec přijde droždí.Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení tmavý.
Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb
Pšenično žitný chléb III. recept
Suroviny: pivo světlé, ocet, olej, sůl, mouka chlebová pšeničná, mouka žitná chlebová, mouka celozrnná, droždí sušené, cukr, kmín drcený. Domácí pekárnu nastavíme na základní program a vložíme suroviny postupně, jak jsou popsány.
Podobné recepty jako Pšenično žitný chléb III.
Vypěstujte si pšeničný kvásek
hladká mouka (pšeničná nebo chlebová mouka - 200 ml + na krmení 3x vrchovatá lžíce) Jinak pokud máte kvásek žitný, je možné naučit ho pracovat s pšenicí, ale tento postup je pro ty, co by rádi vypěstovali ten pšeničný od nuly.
Podobné recepty jako Vypěstujte si pšeničný kvásek
Domácí chléb z pšeničné a žitné mouky recept
Suroviny: mouka hladká, mouka žitná, voda, sádlo, sůl, kmín celý, droždí, cukr. V malé misce rozmícháme 2 lžíce vlažné vody, 1 lžičku hladké mouky, droždí a 1 lžičku cukru, zakryjeme a necháme vzejít kvásek. Ve velké míse….
Podobné recepty jako Domácí chléb z pšeničné a žitné mouky
Lehounký pšenično-žitný chleba recept
Postup přípravy. Do pekárny dáme 150 ml vody, cukr, droždí, 60 g žitné a 110 g hladké mouky a necháme projet program Těsto až do konce. Pak přidáme zbytek surovin a pekárnu zapneme na Základní program (většinou 3 hodiny a 30 minut).
Podobné recepty jako Lehounký pšenično-žitný chleba
Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II.
2 z 5 Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II.
Podobné recepty jako Fotografie ku Žitno-pšeničný chléb II.
Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II.
mirca75 Žitný chléb sebena Miska.74 v řezu Miska.74 4 z 5 Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II.
Podobné recepty jako Fotografie ku Žitno-pšeničný chléb II.
Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II.
mirca75 Žitný chléb sebena Miska.74 v řezu Miska.74 3 z 5 Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II.
Podobné recepty jako Fotografie ku Žitno-pšeničný chléb II.
Žitno-pšeničný chléb II. fotografie 6
Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II. Fotografie k receptu Žitno-pšeničný chléb II. Dom ů - Recepty - Žitno-pšeničný chléb II. Zpět na recept. Žitno-pšeničný chléb II. Chléb na řezu mirca75 Chlebík z boku mirca75 Žitný chléb sebena Miska.74 v řezu Miska.74 Předchozí Následující 1 z 5. Předch
Podobné recepty jako Žitno-pšeničný chléb II. fotografie 6