Vařený chřest s holandskou omáčkou recept
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho je to jídlo lehké a lahodné, můžeme ho podávat například i jako předkrm.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 ml bílého vína
- 500 g chřestu
- sůl
- bílý pepř
- 50 ml masového vývaru
- 1 bobkový list
- pár kuliček nového koření
- 3 žloutky
- 100 g přepuštěného másla
Způsob přípravy
Vařený chřest s holandskou omáčkou je jídlo díky chřestu plné vitamínů, minerálních látek a stopových prvků. Kromě toho je to jídlo lehké a lahodné, můžeme ho podávat například i jako předkrm. Chřest omyjeme, odstraníme dřevnatou část a oloupeme ho. Připravíme si vodní lázeň. V ní rozšleháme žloutky s vývarem, 50 ml vína, špetkou soli a pepře do zhoustnutí.
Pak přidáme přepuštěné máslo a ušleháme omáčku. Do hrnce s vroucí vodou nalijeme zbytek vína, přidáme bobkový list a nové koření a krátce povaříme. Pak do vroucí vody vložíme chřest a vaříme ho 2 až 3 minuty. Vodu z chřestu slijeme a na talíři ho přelijeme holandskou omáčkou. Přidáme plátek citronu a porci ozdobíme zelenými bylinkami.