Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované recept ...
Hlávky zelí bez košťálů nakrouháme a krouhanku předváříme po dobu 1 minuty ve vřící osolené vodě (na 1 l vody dáme 20 g soli). Odkapanou krouhanku pak smícháme s kmínem, napěchujeme do sklenic a zalijeme svařeným nálevem. Sklenice zavíčkujeme a zavaříme 50 minut při 90 °C.
Podobné recepty jako Zelí ve sladkokyselém nálevu sterilované ...
Kysané zelí do sklenic recept
Potom zelí natlačíme do 0,7 l sklenic tak,aby v každé byla i šťáva a zavíčkujeme. Můžeme použít i šroubovací víčka. Dáme je na plechy, nejlépe k topení nebo někam do tepla. Víčka se vypoulí a zelí pracuje a stéká z nich voda. Necháme tak asi 2-3 týdny, víčka by se měla vcucnout, ale pokud ne, nevadí
Podobné recepty jako Kysané zelí do sklenic