Cuketové řezy s čokoládovou polevou a mandlemi recept
Cuketové řezy s čokoládovou polevou a mandlemi chutnají trochu jako perník, ale s polevou a mandlemi dostávají zase jiný rozměr. Vyzkoušejte je.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 350 g hladké mouky
- 2 lžíce kakaa
- 1 cuketa
- 1 lžíce koření do perníku
- 40 g kokosového oleje
- 3 vejce
- 1/2 sáčku prášku do pečiva
- 2 lžičky medu
- 300 ml polotučného mléka
- 3 vejce
- špetka soli
- 120 g čokoládové polevy
- 120 g mandlí
Způsob přípravy
Vejce ušleháme s mlékem a medem. Přidáme rozpuštěný kokosový olej a dobře prošleháme. Pak přidáme kakao, koření a nakonec mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Umícháme hladké těsto. Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Cuketu oloupeme a nastrouháme na jemno. Vymačkáme z ní přebytečnou vodu a přimícháme ji do těsta. Těsto nalijeme do olejem vymazané a moukou vysypané formy a v předehřáté troubě zvolna pečeme 30 až 45 minut. Po upečení necháme moučník vychladnout.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na menší kousky. Polevu rozetřeme na moučník, posypeme mandlovou drtí a necháme ztuhnout. Po ztuhnutí moučník nakrájíme na řezy.