Vepřový guláš: nejlepší recept na pravou hospodskou ...
Ať už čekáte větší společnost nebo řemeslníky, recept na dobrý guláš z vepřového masa se vám bude hodit. Výhodou vepřového masa je jeho nižší cena, ale i kratší dobra přípravy než u hovězího. 4 porce. 60 minut. česká. Suroviny. vepřové plecko (nebo krkovice) 800 g. cibule 400 g. sádlo 3 lžíce. celý
Podobné recepty jako Vepřový guláš: nejlepší na pravou hospodskou ...
Guláš, hovězí či vepřový recept
Suroviny. Porce: 8-10. 1,5 kg -2 kg hovězího krku, hovězí kližky nebo vepřové plece. 1 kg cibule. 6 stroužků česneku (hlava) 2 plnější lžíce rajského protlaku. 2 lžíce jemné paprikové pasty, maďarská v tubě či sklenici. 1,5 litru hovězího vývaru nebo 2 kostky masoxu.
Podobné recepty jako Guláš, hovězí či vepřový
Katův šleh s bramboráčky – dokonalý recept na hospodskou ...
Tuhle pikantní pochoutku z vepřového masa se zeleninou s bramboráčky si můžete jednoduše připravit doma, máme pro vás lety prověřený recept, na kterém si určitě pochutnáte. 4 porce. 60 minut. česká. Suroviny. vepřová kýta 600 g. řepkový olej. cibule (velká ) 1 ks. kapie (červená ) 2 ks. nakládané ok
Podobné recepty jako Katův šleh s bramboráčky – dokonalý na hospodskou ...
Houbová smaženice s vejci – jednoduchý recept na českou klasiku ...
2 porce. 30 minut. česká. Suroviny. cibule 1 ks. houby (lesní, nejlépe směs) 250 g. přepuštěné máslo (nebo řepkový olej) 2 lžíce. česnek 2 stroužky. drcený kmín 1/2 lžičky. hladkolistá petržel. chléb 4 krajíce. vejce 4 ks. sůl. čerstvě namletý pepř. Ve starých kuchařkách se dočtete, že ve správné sm
Podobné recepty jako Houbová smaženice s vejci – jednoduchý na českou klasiku ...
Božské recepty s telecím masem
Pak si v našem výběru rozhodně najdete to své: uvařit si můžete kotletky, ragú, líčka nebo kolínko! :) Telecí maso je velmi jemné, obsahuje málo tuku a je dobře stravitelné. Z toho důvodu ho řada lidí zahrnuje do svých dietních plánů. Vybrali jsme pro vás báječné recepty, ve kterých má hlavní slovo
Podobné recepty jako Božskéy s telecím masem
Bramborové knedlíky podle receptu z Lokálu
4 porce. 60 minut. česká. Suroviny. brambory (ideálně varný typ C) 1 kg. hrubá mouka 250–400 g. vejce (velikost L) 1 ks. máslo (na potření hotového knedlíku) sůl. Vyberte si z velké sbírky receptů na přílohové knedlíky. Omlouváme se, ale toto video již není dostupné z licenčních důvodů. Postup přípr
Podobné recepty jako Bramborové knedlíky podleu z Lokálu
Domácí trdelník – vyzkoušejte recept na oblíbenou dobrotu ...
Připravené ruličky položte na pečicí formu s vyšším okrajem, aby se trdlo nedotýkalo dna. Pečte 15–20 minut, až bude trdlo zlatavé ze všech stran, v průběhu pečení je můžete jednou obrátit. Po upečení trdelníky jemně stáhněte z ruličky a pusťte se do nich! PRIMA TIP: S drobenkou k obalování si můžet
Podobné recepty jako Domácí trdelník – vyzkoušejte na oblíbenou dobrotu ...
Šopský salát – autentický recept na bulharskou klasiku ...
Šopský salát – originální recept na bulharskou klasiku. Šopský salát neboli "šopák" je tradiční bulharský pokrm, který dostanete v každé restauraci většinou jako předkrm. Základem je letní zelenina a slaný sýr, které spolu vytvoří pokrm v barvách bulharské vlajky.
Podobné recepty jako Šopský salát – autentický na bulharskou klasiku ...
Domácí majonéza: základní recept + 4 ochucené varianty ...
1 porce. 10 minut. Suroviny. žloutek 3 ks. slunečnicový olej 200–300 ml. dijonská hořčice 1 lžička. ocet (nebo citronová šťáva) 1/2 lžičky. sůl. Koprovo-hořčičná majonéza. domácí majonéza 1 hrnek. hrubozrnná hořčice 2 lžičky. kopr (sušený nebo čerstvý, nakrájený nadrobno) 1 lžička. Wasabi majonéza.
Podobné recepty jako Domácí majonéza: základní + 4 ochucené varianty ...
Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Troubu předehřejeme na 180 - 190°C a koláč (i s pánví) pečeme asi 50 minut. Poté ho vyndáme z trouby, přiklopíme velkým talířem, opatrně slijeme přebytečnou tekutinu a dezert vyklopíme na talíř. Tarte tatin lze také potřít meruňkovou marmeládou, která nejen dodá konečnou tečku, ale také kolář zakonz
Podobné recepty jako Tarte tatin podle Josefa Maršálka
Chilli con carne – jednoduchý recept podle Jamieho Olivera ...
Nadrobno nakrájejte nebo ještě lépe rozsekejte v robotu cibuli, česnek, mrkev a řapíkatý celer. V široké vysoké pánvi nebo v kastrolu rozehřejte olivový olej a přihoďte nasekanou zeleninu. Přihoďte mleté chilli, římský kmín a skořici. Osolte a opepřete a restujte asi 7 minut, průběžně míchejte.
Podobné recepty jako Chilli con carne – jednoduchý podle Jamieho Olivera ...
Paella valenciana – autentický recept, který můžete ...
8 porcí. 60 minut. španělská. Suroviny. bílé fazole (suché ) 250 g. olivový olej 4 lžíce. celé kuře (o váze cca 1,3 kg) 1 ks. králík 1 ks. šneci (malí šneci s ulitami, vyčištění (nemusí být)) 24 ks. fazolky (čerstvé,bez lusků) 500 g. zelené fazolky (s lusky) 1 kg. rajčata (oloupaná a nakrájená) 250
Podobné recepty jako Paella valenciana – autentický, který můžete ...
Domácí limoncello – italský citronový likér
1 porce. 30 minut. italská. Suroviny. citron (bio ) 1 kg. alkohol (80% ) 600 ml. cukr krupice 800 g. voda 800 ml. Super nápady na tekuté jedlé dárky. Postup přípravy. Citrony omyjte a poté z nich škrabkou na zeleninu oloupejte POUZE velmi tenkou žlutou část slupky.
Podobné recepty jako Domácí limoncello – italský citronový likér
15+ neodolatelných receptů na lívance k snídani i k večeři ...
Nadýchané placičky, které jsou skvělé s jogurtem a oblíbeným džemem, čerstvým ovocem nebo dokonce naslano! Variací je spousta, můžete je připravit z podmáslí nebo klidně kynuté, v každém případě s nimi potěšíte děti i dospělé. Recept na lívance by neměl chybět v žádné domácí kuchařce.
Podobné recepty jako 15+ neodolatelnýchů na lívance k snídani i k večeři ...
Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Nejlepší český smažený řízek krok za krokem Zdroj: L.A. CREATIVE FOOD. 34x. Domácí variace proslulého vídeňského řízku si s tím světově proslulým vůbec nezadá. Řízek můžete samozřejmě připravovat různě, ale aby byl originálu co nejpodobnější, je dobré znát pár triků (najdete je také v našich tipech)
Podobné recepty jako Nejlepší smažený vepřový řízek krok za krokem
Pravý ruský boršč podle receptu Zdeňka Pohlreicha ...
120 minut. ruská. Suroviny. hovězí kližka 150 g. hovězí maso (hovězí přední s kostí) 150 g. vepřová plec 150 g. nové koření 5 kuliček. bobkový list 5 ks. cibule 1 ks. mrkev 1 ks. celer 1/2 bulvy. petržel 1 ks. brambory (velká ) 1 ks. červené zelí 1/4 hlávky. špek 100 g. krájená rajčata (konzervovaná
Podobné recepty jako Pravý ruský boršč podleu Zdeňka Pohlreicha ...
Linecké cukroví
1 porce. 60 minut. česká. Suroviny. hladká mouka 210 g. máslo 140 g. moučkový cukr 70 g. žloutek 2 ks. vanilkový cukr 1 ks. citronová šťáva 1 lžička. moučkový cukr (na vyvalování těsta) marmeláda (rybízová, na promazávání) Recept jsme si vypůjčili od Terezy z blogu Foodlover.cz.
Podobné recepty jako Linecké cukroví
Hovězí guláš
Do horkého guláše zamíchejte horkou jíšku a vše provařte asi 10 minut. Pak guláš dosolte, opepřete, přidejte utřený česnek a majoránkou. Dochucení je na vás, jestli máte raději výraznější nebo jemnější omáčku. Hovězí guláš Zdroj: Tereza Sychrová FOODLOVER.CZ.
Podobné recepty jako Hovězí guláš
Základní jednoduchý recept na bramborový salát
Základní jednoduchý recept na bramborový salát. Pokud se chystáte připravit bramborový salát poprvé, zdá se to být celkem komplikované – hodně surovin a také hodně krájení :) Ale není třeba se bát, máme pro vás jednoduchý recept, který hravě zvládne i teenager nebo čerstvá hospodyňka, která se vše t
Podobné recepty jako Základní jednoduchý na bramborový salát
Valašská kyselica
30 minut. česká. Suroviny. bílé kysané zelí 400 g. brambory 300 g. klobása 100 g. slanina 100 g. cibule 1 ks. zakysaná smetana 200 ml. máslo 20 g. hladká mouka 1 lžíce. mléko 50 ml. sůl. pepř. kmín. bobkový list. nové koření.
Podobné recepty jako Valašská kyselica
Slovenské halušky s brynzou a opečenou slaninou
30 minut. slovenská. Suroviny. brambory (moučné) 500 g. hladká mouka (nejlépe ve směsi s hrubou moukou) 330 g. brynza. zakysaná smetana (na zředění) slanina (vyškvařená k podávání) Nejlepší recepty na oblíbené brynzové halušky. Postup přípravy.
Podobné recepty jako Slovenské halušky s brynzou a opečenou slaninou
Paštika z kuřecích jater
1 porce. 60 minut. Suroviny. kuřecí játra 750 g. přepuštěné máslo (ghí) 60 g. máslo 300 g. šalotka 3 ks (nebo 1 velká žlutá/červená cibule) tymián 7 snítek (otrhané lístky) bílé víno (kvalitní suché ) 150 ml. smetana (30–40% ) 260 ml. muškátový oříšek větší špetka. mletý hřebíček větší špetka. pistá
Podobné recepty jako Paštika z kuřecích jater
Camping salát: klasický recept na retro pochoutku ...
Připravte si domácí camping salát z poctivých surovin, přibalte pár rohlíků a vyrazte na podzimní výlet. 4 porce. 30 minut. česká. Suroviny. šalotka (středně velká) 1 ks. šunkový salám (cca 2mm plátky) 300 g. nakládané beraní rohy 5 ks. nakládané okurky 4 ks. červená paprika (nakládané a nakrájené )
Podobné recepty jako Camping salát: klasický na retro pochoutku ...