Fermentované ovesné vločky recept
Tématické fráze: fermentace ovesných vloček fermentovaná kukuřice fermentovaná zelenina recepty fermentovaná ovesná kaše fermentovaná rýže fermentace vloček fermentovaná zelenina fermentace kukuřice fermentovaná pšenice fermentované sýry fermentovaná zelenina recept fermentované maso namočené ovesné
Podobné recepty jako Fermentované ovesné vločky
Zeleninová polévka s miso pastou recept
Při procesu fermentace vzniká také značné množství enzymů, které pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku. V Japonsku je miso velmi tradičním výrobkem, jehož původ sahá až do 6. století.
Podobné recepty jako Zeleninová polévka s miso pastou
Domácí kysané zelí
V nádobě necháváme prostor, aby se šťáva během fermentace nevylévala. Povrch připraveného zelí přikryjeme vyvařeným kouskem plátna, na ně položíme vydrhnuté a spařené prkénko nebo talířek a zatížíme nedrolícím se a dobře umytým kamenem.
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Zelňačka s klobásou
Polévka je grunt a zelí plné vitamínů, to je jistá věc. A ještě když je zelíčko domácí, není nic lepšího než pořádná zelňačka.
Podobné recepty jako Zelňačka s klobásou
Tempeh s pórkem a rýží recept
Tempeh je sójový produkt vznikající při procesu fermentace sójových bobů. Díky fermentaci také získává intenzívní aroma a je vhodný do mnoha receptů. Jistě si ho zamilujete. Tempeh je k sehnání například v některých supermarketech a v obchodech se zdravou výživou.
Podobné recepty jako Tempeh s pórkem a rýží
Francouzské bagety
Dnes pro vás máme recept, díky kterému si budete moct dopřát domácí bagetku a zakousnout se tak do čerstvé křupavé kůrky. Tyto bagety nepotřebují hodně práce, ale je třeba je začít připravovat s předstihem, protože o vynikající chuť i texturu se postará pomalá fermentace.
Podobné recepty jako Francouzské bagety
Bircher müsli s kurkumovým medem
Doporučoval ovesné vločky namočit přes noc, čímž se spustí jejich fermentace a zároveň nasáknou tekutinu, změknou a vytvoří krémovou kaši i bez vaření.
Podobné recepty jako Bircher müsli s kurkumovým medem
Kvásek k pečení domácího chleba recept
Pokud jíme celozrnný chléb z obvyklých celozrnnýchpečivových směsí nebo vločkové músli, tato fermentace chybí.Účinky kvasu jsou přirozeně rozsáhlé. Také bakterie kyselinymléčné v těstě produkují antibioticky účinné látky, tzv. bakteriociny,aby se chránily před nepříjemnými konkurenty. Vliv na naši s
Podobné recepty jako Kvásek k pečení domácího chleba
Jednoduché kysané zelí recept
1.Zelí po nakrouhání není třeba nechat 2 hodiny odpočinout 2.Fermentace není zcela ukončena po jednom týdnu. Čili: nakrouhané zelí smísit se solí a kmínem (na 4 kg zelí 1 káv.lžička soli-ale dávky jsou individuální) a hned napěchovat do sklenic-opravdu napěchovat jakýmkoli dusadlem, uzavřít ,sklenic
Podobné recepty jako Jednoduché kysané zelí
Tvarůžková pomazánka 1 recept
Klasická a velmi aromatická pomazánka z pravých olomouckých tvarůžků. Nenechejte se odradit délkou fermentace, protože výsledek stojí opravdu za to.
Podobné recepty jako Tvarůžková pomazánka 1
Zelné listy plněné vepřovým masem s limetou a pastou ...
Neobsahuje žádné zvýrazňovače chuti, barviva, ani umělá sladidla, její chuť určuje délka fermentace sójových bobů. Bývá tmavší, hustší a chuťově výraznější než ostatní sójové omáčky. Kočchudžang je počeštělý název pro korejskou fermentovanou chilli pastu gochujang – najdete ji v korejských obchodech
Podobné recepty jako Zelné listy plněné vepřovým masem s limetou a pastou ...
Fleky s červeným zelím a slaninou
Kysané zelí má velmi vysoký obsah vitaminu C, který posiluje imunitu. Patří mezi tradiční české ingredience, naši předci dobře věděli, že metoda fermentace je nejen dobrá...
Podobné recepty jako Fleky s červeným zelím a slaninou
Domácí chlebové rohlíky recept
Kvásek vzniká za určitých teplot pouze z mouky a vody přirozeným kvasným procesem, který se nazývá kvašení neboli fermentace. Droždí, označované také jako kvasnice, se jedná o buňky kvasinek druhu Saccharomyces cerevisiae (pivní kvasinky), které ke svému rozmnožování potřebují prostředí obsahující c
Podobné recepty jako Domácí chlebové rohlíky
Domácí kysané zelí
Hlávky zelí očistíme, opláchneme a pomocí kruhadla nebo ručně nakrouháme i s košťály (před krouháním je několikrát nařízneme). Nakrouhané zelí
Podobné recepty jako Domácí kysané zelí
Špekové knedlíky se zelím
Kysané zelí má velmi vysoký obsah vitaminu C, který posiluje imunitu. Patří mezi tradiční české ingredience, naši předci dobře věděli, že metoda fermentace je nejen dobrá...
Podobné recepty jako Špekové knedlíky se zelím