Daňčí medailonky recept
Daňčí medailonky jsou rozhodně delikatesou. Podávejte je s jemnou bramborovou kaší nebo pečenými bramborami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 ml suchého červeného vína
- 500 g daňčího hřbetu
- 50 ml octa
- 3 stroužky česneku
- 50 g anglické slaniny
- 1 cibule
- zelená petrželka
- hladká mouka
- sůl
- mletý pepř
Způsob přípravy
Z červeného vína, octa a nadrobno nasekané petrželky připravíme marinádu. Do té pak naložíme vykostěné maso a uložíme ho do chladna nejméně na 24 hodin.
Po této době maso vyndáme, osušíme a nakrájíme na plátky. Na rozpáleném oleji plátky opečeme z obou stran dozlatova. Přidáme utřený česnek, špetku soli a pepře a zbylou marinádu. Maso dusíme do měkka.
Nakonec šťávu zaprášíme moukou a už jen krátce povaříme. Mezitím na nakrájené slanině osmahneme nadrobno nasekanou cibulku a přidáme k hotovému masu.