Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninová polévka s miso pastou

Hodnocení receptu je 4,5 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 3. 2014 08:41

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie74 kJ / 18 kcal
Bílkoviny0,50 g
Tuky0,10 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 40 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy3,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Miso je fermentovaná vyzrálá pasta ze sojových bobů, soli a často i nějakého druhu obiloviny.

Při fermentačním procesu se zcela rozloží sojové boby a zrna obilovin na živiny, které jsou rychle a snadno stravitelné, bílkovinná struktura sojových bobů se rozloží až na 18 různých aminokyselin, včetně esenciálních (pro život nepostradatelných) Miso konzumované i v malém množství významně ovlivňuje výživnou hodnotu stravy. Při procesu fermentace vzniká také značné množství enzymů, které pomáhají trávit ostatní potravu v žaludku.

V Japonsku je miso velmi tradičním výrobkem, jehož původ sahá až do 6. století. Slovo miso znamená doslova „pramen chuti“, MI znamená „chuť“ nebo „koření“, SO znamená „pramen“. Miso pasta obsahuje živé enzymy, které pomáhají při trávení, ovlivňuje vyváženost přírodních sacharidů, dodává esenciální oleje, vitaminy, minerály a proteiny ve vyváženém složení. Obsahuje i vitamín B12. Má celou řadu pozitivních účinků na naše zdraví – podporuje látkovou výměnu, pomáhá při špatném trávení, podporuje tvorbu buněk a kožní tkáně, pomáhá při srdečních chorobách a ateroskleróze, zmírňuje důsledky kouření a konzumace alkoholu a pomáhá jako prevence proti alergiím a tuberkulóze.

Miso je vhodnou přísadou do polévek, omáček, zálivek, pomazánek, jídel z ryb, pro úpravu mořských řas a zeleniny. Můžeme ho považovat za zdravou alternativu masoxu nebo magi. V lednici vydrží až několik měsíců. Aby se nezničily účinky enzymů, nesmí se vařit a do pokrmů se přidává vždy až na závěr.

Více informací zde: http://www.slunecnice-cb.cz/slunecnice-cb/7-O-LECI...

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

3. 3. 2014 11:35

Také mě to zaujalo a píšu si do seznamu. Já si ještě, než co přidala Péťa, vyguglila víc zajímavostí o miso pastě. Zajímavé a rozhodně obohatím jídelníček ;-);-):yes::yes:
http://www.lady.cz/Magazin/Zdravi/Miso-pasta-a-mis...

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

3. 3. 2014 11:20

petram:Už mám prodejnu v Č.Budějovicích. Je v ulici CHelčického a je to "Slunečnice".Zdravá výživa. Tu a tam tam nakupuji. Dík. Vyzkoušíme.

petram petram

3. 3. 2014 11:15

Vaclav Fronek: Miso pastu prodávají v prodejnách se zdravou výživou, v asijských specialitách a dost často je k sehnání i ve velkých vietnamských obchodech (v koutku u rýžového papíru, rýžových nudlí, zázvoru, sojových omáček a podobného zboží).

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

3. 3. 2014 10:56

MOc mne to zaujalo. Jenom otáska. Kde koupit "Miso pastu" ?
+bodík 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: miso pasta kde koupit miso pasta recept vietnamská zeleninová polévka miso pasta recepty miso polevka recept rajská polévka s miso pastou miso pasta účinky polévky při špatném traveni polévka s miso pastou polévka miso recepty s miso pastou miso pasta diskuze top recepty miso polévka zeleninová pasta recept vetnanska zeleninova polivka miso recept polévka z miso pasty vijetnamská polévka s miso různé druhy masoxu od magi vietnamská polévka zeleninová recepty

Suroviny: mrkev, petržel, celer, kedlubna, dýně, patizon, olej, pasta miso, sůl

TopRecepty.cz

Zeleninová polévka s miso pastou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KB4R