Domácí pomazánkové máslo recept
2013 13:16. dostala jsem recept od kamarádky na domácí Lučinu a to v poměru : 3x 400g velké bílé kyselejší jogurty a 1x šlehačku 200g 31%. Vše zamícháme trochu osolíme a dáme do plenky odkapat na 20 hod. jako bychom dělali tvaroh. Je lahodná a udělala jsem 65 dkg této Lučiny.
Podobné recepty jako Domácí pomazánkové máslo
Přepuštěné máslo recept
Postup přípravy. Máslo dáme do pánve nebo do nižšího hrnce se silným dnem a necháme ho při velmi nízké teplotě rozpustit. Pomalu ho vaříme cca 30 minut, aby se odpařila přebytečná tekutina. Průběžně jej mícháme a sbíráme pěnu. Výsledné máslo by mělo být zlaté a čiré.
Podobné recepty jako Přepuštěné máslo
Mascarpone z mléka výroba recept
Mléko přivedeme skoro k varu a v mixeru do něj po částech vmícháme povolené máslo rozkrájené na kousky. Mixujeme 2 – 3 minuty. Takto vyrobenou šlehačku dáme do kastrolu se silným dnem a přivedeme k varu. Snížíme plamen, aby jen probublávala a vmícháme kyselinu.
Podobné recepty jako Mascarpone z mléka výroba
Domácí máslo od Moschus z domácí pekárny recept
Šlehačky nalijte do formy pekárny. Šlehaček můžete dát podle Vás i více. Já dělala ze dvou a másla bylo cca 190 g. Třeba by to šlo i z BIO mléka -nevím. Formu přikryjte alobalem. Dosti to stříká. A 2 krát za sebou spusťte program nudlové těsto. Potom alobal odkryjte a zkontrolujte. Měli by jste tam
Podobné recepty jako Domácí máslo od Moschus z domácí pekárny
Bylinkové máslo recept
U nás několik let jednoznačně vede koření na bylinkové máslo od Kotányi. Do másla se podle návodu přidává i citronová šťáva a my někdy přidáváme trošku česneku. V mrazničce ho mám zabalené ve tvaru válečku pořád. Udělám ho z celé kostky másla, rozdělím na 2 válečky, jeden česnekový a zamrazím. Dávám
Podobné recepty jako Bylinkové máslo
GHÍ (přepuštěné máslo) recept
Postup přípravy. Doporučuje se připravovat ghí alespoň z l kg „makkhanu“ (másla). Z 1 kg másla získáme asi 1 l ghí. V hrnci se silným, pokud možno světlým dnem, aby byly dobře vidět nečistoty, rozpustíme máslo. Na co nejmírnějším ohni (pod hrnec je dobré dát silnou kovovou plotýnku) máslo vaříme tak
Podobné recepty jako GHÍ (přepuštěné máslo)
Ghee (přepuštěné máslo) recept
Postup přípravy. V hrnci rozpustime maslo a privedieme ho do varu. Stiahneme plamen na najslabsie a varime ho za staleho miesania kym nam nezostane cira zlta tekutina. Vtedy odstavime z ohna a nechame 2 hodiny chladnut. Vychladnute uskladnime vo vzduchotesnej nadobe. Jak vyrobit přepuštěné máslo (gh
Podobné recepty jako Ghee (přepuštěné máslo)
Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská) recept ...
Postup přípravy. V téměř vroucím mléce rozpustíme máslo a takto, horké, 3 minuty mixujeme (v klasickém mixéru, ale jde to i ponorným). Ke konci vmixujeme i žloutek a cukr (u tmavé šlehačky pak zcela nakonec kakao).
Podobné recepty jako Domácí šlehačka (světlá i tmavá, pařížská) ...