Houbová omeleta recept
Houbová omeleta pečená v troubě voní kořením a především čerstvými houbami. Nejlepší bude z houbové směsi různých hub.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 250 g čerstvých pokrájených hub
- 100 g pikantní klobásy
- 8 vajec
- 1 zelená jarní cibulka
- 70 ml piva
- 5 lžic mléka
- muškátový oříšek
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 200 stupňů. Ve vyšší pánvi na oleje zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme na tenké plátky nakrájenou klobásu, pokrájené houby, špetku soli a pepře a vše zalijeme pivem. Na mírném ohni dusíme tak dlouho, až se pivo vydusí.
Vejce rozšleháme ve velké míse s mlékem, špetkou muškátového oříšku a soli. Pak přidáme podušenou houbovou směs a dobře promícháme.
Do olejem vymazané formy pak postupně nalijeme 4 omelety a v předehřáté troubě je upečeme. Jako přílohu můžeme mít čerstvé pečivo nebo zeleninový salát.