Rýžový salát s čerstvou zeleninou recept
Rýžový salát s čerstvou zeleninou je lehký letní oběd. Výběr zeleniny záleží na vás. Také dressing můžete obměnit, podle toho co máte doma a co vám chutná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g dlouhozrnné rýže
- 1 žlutá paprika
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 jarní cibulka
- čerstvá máta nebo bazalka
- dressing:
- 4 lžíce bílého vinného octa
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1 lžíce panenského olivového oleje
- 1 lžíce citronové šťávy
- špetka soli
Způsob přípravy
Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Necháme ji vychladnout. Mezitím si nakrájíme všechny papriky a jarní cibulku na malé kousky. Nakrájenou zeleninu smícháme se studenou rýží.
V misce ušleháme ocet s olejem a s citronovou šťávou. Přidáme cukr a sůl podle chuti. Hotovou zálivku přidáme k salátu a lehce promícháme. Ozdobíme lístečky čerstvé máty nebo bazalky.