Kaldoun s játrovými knedlíčky recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kaldoun s játrovými knedlíčky je polévka, která se přesně hodí ke svatomartinským hodům. Než si dáme husu s několika druhy knedlíků a se zelím, dopřejme si pár lžic této oblíbené polévky.
(celý recept)

Kaldoun s játrovými knedlíčky je polévka, která se přesně hodí ke svatomartinským hodům. Než si dáme husu s několika druhy knedlíků a se zelím, dopřejme si pár lžic této oblíbené polévky....

Ingredience receptu

  • polévka:
  • 1 malá cibule
  • 1 mrkev
  • 1 petržel
  • kousek celeru
  • 1,5 l silného kuřecího vývaru
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce másla
  • 120 ml sladké smetany
  • čerstvá zelená petržel
  • sůl
  • mletý černý pepř
  • játrové knedlíčky:
  • 250 g kuřecích jater
  • 60 g jemné strouhanky
  • 60 g másla
  • 4 stroužky česneku
  • 1 vejce
  • sušená majoránka
  • mletý černý pepř
  • sůl


Způsob přípravy

V hrnci na másle orestujeme na malé kostičky nakrájenou petržel, mrkev a celer. Po chvíli přidáme i nadrobno nakrájenou cibuli a vše za stálého míchání orestujeme dozlatova.

Nyní přisypeme mouku, promícháme a znovu už jen krátce osmahneme. Vše zalijeme silným kuřecím vývarem a důkladně promícháme. Polévku přivedeme k varu, podle chuti osolíme a opepříme, a při střední teplotě ji zvolna vaříme asi 15 minut.

Mezitím si připravíme játrové knedlíčky. Játra zbavíme přebytečných blan a společně s česnekem je umeleme. V míse je pak smícháme s vejcem, máslem a majoránkou. Nakonec přidáme podle potřeby strouhanku, aby vzniklo játrové těsto. Těsto také osolíme a opepříme. Vytvoříme z něho malé kulaté knedlíčky a necháme je 10 minut odležet.

Když se polévka dovaří, vhazujeme do ní knedlíčky a vaříme je asi 3 až 5 minut, podle jejich velikosti. Když vyplavou na povrch, měly by být uvařené. Když jsou knedlíčky hotové, přilijeme do polévky smetanu, promícháme ji a těsně před varem hrnec stáhneme z plotny. Nakonec do polévky nasypeme nadrobno nasekanou zelenou petržel a ještě ji podle chuti dosolíme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kaldoun s játrovými knedlíčky recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu kaldoun játrovými knedlíčky .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kaldoun s játrovými knedlíčky


×