Zimní polévka z pečené zeleniny recept
Zimní polévka z pečené zeleniny je sytá, plná vitamínů a živin, a v zimním chladu vám přijde určitě vhod.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 dýně Hokkaidó
- 1 mrkev
- 3 stroužky česneku
- 3 rajčata
- 1 červená paprika
- 1 šalotka
- smetana ke šlehání
- zelená petrželka
- sůl
- mletý černý pepř
- kari koření
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Z dýně odstraníme semena, nakrájíme ji na menší kousky, mrkev oloupeme a podélně překrojíme, papriku zbavíme jader a také ji překrojíme. Rajčata rozdělíme na poloviny, cibuli a česnek oloupeme.
Všechnu zeleninu zabalíme do alobalu a na plechu ji v předehřáté troubě pečeme asi 30 minut, dokud nezměkne. Upečenou zeleninu rozmixujeme v hrnci tyčovým mixérem, podle potřeby zředíme vodou, zjemníme trochou smetany, prohřejeme a nakonec okořeníme podle své chuti.
Nasekanou zelenou petrželku přidáme až do hotové polévky.