Rizoto s žampiony recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Rizoto s žampiony voní houbami a česnekem. A že je to lákavá vůně! Použitý hrášek může být čerstvý i mražený.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 300 g žampionů
  • 150 g hrášku
  • 2 stroužky česneku
  • 300 g rýže Arborio nebo Carnaroli
  • 200 g plátkového sýra Gouda
  • 400 ml vody
  • olivový olej
  • kukuřičná strouhanka
  • mořská sůl
  • mletý černý pepř


Způsob přípravy

Rýži uvaříme podle návodu na obalu. Na vyšší pánvi zahřejeme 2 lžíce oleje a přidáme houby nakrájené na plátky. Pak přidáme utřený česnek, špetku soli a pepře, a za občasného míchání podusíme žampiony doměkka.

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Ve velké míse smícháme uvařenou rýží s žampiony a hráškem. Zapékací mísu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou.

Do mísy pak rozprostřeme vrstvu rýžové směsi, poklademe ji plátky sýra, na něj další vrstvu rýže. Tak vrstvy střídáme, poslední by měla být vrstva sýra.

V předehřáté troubě zapékáme rizoto tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Hotový pokrm vyjmeme z trouby a hned podáváme.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Rizoto s žampiony recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Rizoto s žampiony.
Nebo hledejte podobné podle části názvu rizoto žampiony .
Hledat podobné recepty na internetu jako Rizoto s žampiony

Kde najít informace



×