Segedínská rybí polévka recept
Recept na segedínskou rybí polévky jsme vzali ze staré a osvědčené kuchařky, na kterou už dávno padal prach. Jedná se o jednoduchou a rychlou polévku, vhodnou ke svačině nebo večeři.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 kg ryby (kapr, štika, sumec nebo fogoš)
- 1 1/2 litru vody
- sůl
- 12 dkg cibule
- 2 lžičky červené papriky
- 2 zelené papriky
Způsob přípravy
Očištěnou vykuchanou rybu omyjeme, maso oddělíme od kostí, nakrájíme na kostičky, osolíme a necháme stát.
Hlavu, ocas a kosti dáme do studené vody, přidáme na tenké plátky nakrájenou cibuli, osolíme a přivedeme do varu. Potom přidáme červenou papriku a vaříme, až se cibule úplně rozvaří.
Hotový vývar přecedíme na posolené maso, přidáme na nudličky nakrájenou zelenou papriku a vaříme spolu 20 minut.