Slaninové vdolečky se zelím podle Ivy Trhoňové recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření110 minPočet porcí10 porcí

Paní Trhoňová peče báječné pečivo a v jejích knihách často hledám inspiraci. Tyto vdolečky skvěle chutnají i studené, a proto mohou posloužit například jako vydatná svačina.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 230 - 260 g vlažné vody
  • 500 g hladké mouky
  • 1 lžička cukru
  • 50 g oleje
  • 2 lžičky soli
  • 12 - 15 g čerstvého droždí
  • Náplň:
  • anglická slanina
  • strouhaný tvrdý sýr
  • kysané zelí
  • špetka drceného kmínu
  • vejce na potření


Způsob přípravy

Do mísy vložíme droždí, přidáme cukr a umícháme kašičku. Mísu zakryjeme utěrkou a necháme kvásek 15 minut pracovat. Pak přilijeme vodu, přidáme olej, mouku, sůl a uhněteme těsto. Mísu opět zakryjeme a těsto necháme na teplém místě přibližně hodinu kynout.

Vykynuté těsto znovu propracujeme a rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílku vyválíme a prsty dotvarujeme placku velkou asi jako dlaň. Vdolky přemístíme na plech vyložený pečícím papírem a necháme dalších 10 minut kynout.

V hrnku rozkvedláme vejce a potřeme s ním celou plochu vdolečku, včetně okrajů. Na každý vdolek položíme slaninu, scezené, propláchnuté a nakrájené kysané zelí. Nakonec je posypeme trochou drceného kmínu a nastrouhaným sýrem.

Vdolky pečeme v troubě předehřáté na 180 - 200°C, přibližně 15 - 20 minut.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Slaninové vdolečky se zelím podle Ivy Trhoňové recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Nebo hledejte podobné podle části názvu slaninové vdolečky zelím podle ivy trhoňové .
Hledat podobné recepty na internetu jako Slaninové vdolečky se zelím podle Ivy Trhoňové


×