Gaspacho recept
Gaspacho je krémová studená španělská polévka. Je plná vitamínů, protože ji připravujeme pouze z čerstvé zeleniny.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 10 cherry rajčat
- 2 stroužky česneku
- 1 jarní cibulka
- 1 salátová okurka
- 1 lžíce octa
- 1 citron
- 100 g vodního melounu
- 1 lžíce olivového oleje
- 100 ml červeného vína
- špetka soli
- špetka cukru
- snítka čerstvého kopru
Způsob přípravy
Do mixéru nasypeme rajčata překrojená na polovinu, na kostičky nakrájenou okurku, trochu pokrájený česnek a jarní cibulku, lžíci citronové šťávy, lžíci octa, na kostky nakrájený meloun, špetku soli a cukru.
Důkladně mixujeme, alespoň 5 minut. Pak přidáme podle uvážení trochu červeného vína, případně sůl či cukr a mixujeme ještě 2 minuty. Podáváme vychlazené a můžeme ozdobit snítkou kopru. K polévce se hodí čerstvé pečivo.