Sdílet:

Gaspacho recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Gaspacho je krémová studená španělská polévka. Je plná vitamínů, protože ji připravujeme pouze z čerstvé zeleniny.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 10 cherry rajčat
  • 2 stroužky česneku
  • 1 jarní cibulka
  • 1 salátová okurka
  • 1 lžíce octa
  • 1 citron
  • 100 g vodního melounu
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 100 ml červeného vína
  • špetka soli
  • špetka cukru
  • snítka čerstvého kopru


Způsob přípravy

Do mixéru nasypeme rajčata překrojená na polovinu, na kostičky nakrájenou okurku, trochu pokrájený česnek a jarní cibulku, lžíci citronové šťávy, lžíci octa, na kostky nakrájený meloun, špetku soli a cukru.

Důkladně mixujeme, alespoň 5 minut. Pak přidáme podle uvážení trochu červeného vína, případně sůl či cukr a mixujeme ještě 2 minuty. Podáváme vychlazené a můžeme ozdobit snítkou kopru. K polévce se hodí čerstvé pečivo.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Gaspacho recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Gaspacho.
Hledat podobné recepty na internetu jako Gaspacho

Kde najít informace



×