Čočka se zeleninou recept
Čočka se zeleninou okořeněná bazalkou je výborná příloha ke grilovaným masům. Také s opravdu kvalitní klobásou bude chutnat výtečně.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 150 g čočky
- 150 g anglické slaniny
- 1 jarní cibulka
- 3 lžíce rajčatového protlaku
- 150 g mražené zeleninové směsi
- 1 lžička sojové omáčky
- mletý černý pepř
- sušená bazalka
- sůl
- olivový olej
Způsob přípravy
Čočku uvaříme do měkka podle návodu na obalu. Ve vyšší pánvi na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou slaninu a jarní cibulku. Pak přidáme mraženou zeleninu a restujeme vše asi 5 minut.
Nyní do pánve přidáme uvařenou čočku, promícháme a zalijeme trochou vody. Podle chuti osolíme, opepříme, přidáme sojovou omáčku, rajčatový protlak a bazalku.
Za občasného promíchání krátce dusíme, až je zelenina měkká.