Křupavé kuře s citronovou omáčkou recept
Křupavé kuře s citronovou omáčkou je pikantní a snadno a rychle připravené jídlo. Doplníme ho klidně hranolky, nebo vařenými brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g kuřecích prsou
- 1 lžíce kukuřičného škrobu
- 1 lžička na jemno nastrouhaného zázvoru
- 1/2 hrnku hladké mouky
- 1/2 hrnku kukuřičné mouky
- 2 vaječné bílky
- 1 lžíce hnědého cukru
- 1/4 hrnku citronové šťávy
- 2 lžíce rostlinného oleje
- 2 lžíce vody
- nastrouhaná citronová kůra z 1 citronu
- 1 1/2 hrnku kuřecího vývaru
- nasekaná jarní cibulka
Způsob přípravy
Křupavé kuře s citronovou omáčkou je pikantní a snadno a rychle připravené jídlo. Doplníme ho klidně hranolky, nebo vařenými brambory. Smícháme citronovou šťávu s kukuřičným škrobem, přidáme hnědý cukr, zázvor a citronovou kůru. Přivedeme omáčku k varu a jen velmi krátce povaříme, asi 1 minutu. Pak omáčku necháme vychladnout. Kuřecí maso nakrájíme na menší kusy.
V misce rozšleháme vodu s bílky a v druhé misce smícháme obě mouky dohromady. Pak kousky kuřete obalíme nejprve v bílkové směsi a pak v moučné směsi. Mezitím si zahřejeme olej na pánvi a obalené maso na něm usmažíme jako řízek po obou stranách. Hotové křupavé kuře podáváme s pikantní citronovou omáčkou a můžeme ho ozdobit nasekanou zelenou cibulkou.