Rizoto z cizrny a pohanky s kuřecím masem recept
Rizoto z cizrny a pohanky s kuřecím masem je výborné jídlo bez lepku. Máme-li po ruce ještě nějaké zelené bylinky, můžeme je nakonec do hotového pokrmu přimíchat.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 400 g upečených kuřecích prsou
- 250 g zmražené mrkve s hráškem a kukuřicí
- 150 g cizrny
- 150 g pohanky
- olivový olej
- sůl
- mletý černý pepř
Způsob přípravy
Cizrnu přes noc namočíme do studené vody a několikrát během namočení vodu vyměníme. Druhý den vodu slijeme, cizrnu propereme, odstraníme černá semena a v čisté vodě ji uvaříme doměkka.
Pohanku propláchneme a uvaříme podle návodu na obalu. Na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme, trochu podlijeme a krátce podusíme mraženou zeleninovou směs, přitom ji osolíme a opepříme.
V pekáči smícháme uvařenou cizrnu, pohanku, dušenou zeleninu a na malé kousky nakrájené kuřecí maso. Je-li třeba, tak rizoto ještě okořeníme solí nebo pepřem, případně přidáme lžíci olivového oleje.