Kedlubnový salát s jablky recept
Tento salát je lehký, osvěžující, šťavnatý a nabitý vitamíny. Skvěle se hodí jako odpolední svačina nebo jako příloha k masu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g kedlubny
- 2 jablka
- 1 polévková lžíce medu
- 100 - 150 g zakysané smetany
- šťáva z ½ citronu
- ½ svazku hladkolisté petržele
- špetka soli
- špetka pepře
Způsob přípravy
Kedlubny oloupeme, omyjeme a nakrájíme na tenčí hranolky. Podobně postupujeme i s jablky, které navíc zbavíme jadřinců.
V misce smícháme zakysanou smetanu, med, citronovou šťávu, sůl, pepř a vytvoříme dresing.
Petržel omyjeme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Poté ji nasekáme nahrubo.
Ve větší míse smícháme jablka, kedlubny, zalijeme je dresingem a promícháme. Salát nakonec ozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme nejlépe s celozrnným pečivem.