Bramborový salát bez majonézy recept
Bramborový salát bez majonézy je jednoduchý, lehký a ke grilovaným a pečeným masům se hodí. Ale může být i samostatným jídlem, když nemusíte mít maso.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 700 g brambor
- 1 červená cibule
- 1 jarní cibulka
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 naložené okurky
- sůl
- mletý černý pepř
- zelená petrželka nebo pažitka
Způsob přípravy
Brambory uvaříme ve slupce, necháme je vychladnout, oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Na pánvi s olejem osmahneme na proužky nakrájenou červenou cibulku.
V míse smícháme brambory s osmaženou cibulkou i s olejem, přidáme nadrobno nakrájenou jarní cibulku a nakrájené okurky. Zlehka salát promícháme, podle chuti osolíme a opepříme.
Každou porci můžeme posypat čerstvou zelenou petrželkou nebo pažitkou.