Bageta plněná malými krevetami recept
Bageta plněná malými krevetami je jídlo pro labužníky. S hnědou koprovou pikantní omáčkou si na něm rozhodně pochutnáte.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 6 baget
- 700 g oloupaných malých krevet
- rajčata
- zelený salát
- hnědá omáčka:
- 1/4 hrnku nesoleného másla
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1/4 hrnku rostlinného oleje
- 1/4 lžičky soli
- 1/8 lžičky mletého pepře
- 1 lžička strouhané citronové kůry
- 1 1/2 lžičky nasekaného kopru
- 1 lžička nasekané pažitky
- 1 lžička bílého vinného octa
- 1 žloutek
- 2 lžičky citronové šťávy
Způsob přípravy
Bageta plněná malými krevetami je jídlo pro labužníky. S hnědou koprovou pikantní omáčkou si na něm rozhodně pochutnáte. Máslo rozpustíme v hrnku a zvolna ho při střední teplotě a za stálého míchání zahříváme, až začne hnědnout. Pozor abychom ho ale nepřipálili. Pak hrnek s máslem odstavíme z plotny a necháme vychladnout. Mezitím očištěné a oloupané krevety vhodíme do vroucí vody a povaříme je asi 3 minuty. Vodu slijeme a krevety rychle ochladíme.
Vinný ocet, citronovou šťávu a žloutky smícháme do hladkého krému dohromady v misce. Pak přidáváme po lžičkách rostlinný olej a stále mícháme. Přidáme vychlazené hnědé máslo a důkladně vše rozšleháme do hladké husté směsi. Nakonec podle své chuti přidáme zelené bylinky, pepř a sůl. Bagety rozpečeme,podélně překrojíme, obložíme krevetami, rajčaty, listy zeleného salátu a podáváme s pikantní hnědou omáčkou.