Grilované jehněčí kotlety s provensálským kořením recept
Grilované jehněčí kotlety s provensálským kořením nabízí neuvěřitelnou chuť vytvořenou spojením česneku, hořčice a bylinek. Kromě jehněčího masa můžeme klidně použít i hovězí nebo kuřecí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 8 jehněčích kotlet
- 1 lžíce provensálského koření
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce dijonské hořčice
- olej ve spreji
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 lžičky mletého černého pepře
Způsob přípravy
Grilované jehněčí kotlety s provensálským kořením nabízí neuvěřitelnou chuť vytvořenou spojením česneku, hořčice a bylinek. Kromě jehněčího masa můžeme klidně použít i hovězí nebo kuřecí. Předehřejeme gril na střední až vysokou teplotu. Pečlivě smícháme v misce hořčici, utřený česnek, sůl, pepř a provensálské koření.
Touto směsí potřeme po obou stranách jehněčí kotlety. Rošt na grilu postříkáme olejem ve spreji, naskládáme na něj okořeněné kotlety a grilujeme je přibližně 4 minuty po každé straně. Ihned podáváme se zeleninovými saláty, vařenými brambory nebo s kaší.