Pažitková omáčka recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření15 minPočet porcí4 porce

V Rakousku vám pažitkovou omáčku naservírují k vařenému hovězímu masu. Vídeňská varianta omáčky je hutnější a konzistencí trochu připomíná majonézu. Tento recept je odlehčenou verzí slavné přílohy. Pažitková omáčka nemá tak silný říz jako třeba omáčka křenová, ale přesto je chuťově výrazná a skvěle doplní chuť vařeného masa.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 250 ml mléka
  • 200 ml zakysané smetany
  • 40 g hladké mouky
  • 20 g másla
  • 1 žloutek
  • cukr
  • ocet
  • čerstvá pažitka
  • sůl


Způsob přípravy

Mléko nalijeme do rendlíku a přivedeme k varu.

V zakysané smetaně rozmícháme mouku a směs nalijeme do vroucího mléka. Promícháme a necháme chvíli povařit.

Omáčku osolíme, dochutíme cukrem a octem. Pro zjemnění přidáme máslo, které necháme zcela rozpustit.

Pažitku umyjeme, osušíme a nadrobno nasekáme.

Do horké omáčky vmícháme žloutek, nasekanou pažitku, vše promícháme a můžeme servírovat.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Pažitková omáčka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Pažitková omáčka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu pažitková omáčka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Pažitková omáčka

Kde najít informace



×