Hovězí přední recept
Hovězí přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 800 g předního hovězího masa
- 3 mrkve
- 1 kořenová petržel
- 1 cibule
- olivový olej
- hladká mouka
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- masový vývar
Způsob přípravy
Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran dohněda. Pak teprve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a znovu vše krátce orestujeme.
Nyní maso v hrnci poprášíme lžící mouky, promícháme, přidáme špetku soli a pepře. Všechno zalijeme vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Za občasného promíchání a případného dolití vývaru maso zvolna pod pokličkou dusíme asi hodinu.
Po této době k masu přidáme na kousky nakrájenou mrkev a petržel. Znovu maso zvolna dusíme až úplně změkne. Je-li potřeba, přidáme vývar. Když je maso měkké, necháme omáčku částečně vydusit a podle chuti ji okořeníme a osolíme. Podáváme s houskovými knedlíky, s rýží, nebo s vařenými brambory.