Sdílet:

Hovězí přední recept

HanaRohlenová

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření2,5 minPočet porcí4 porce

Hovězí přední se dá připravit mnoha různými způsoby. Také podle tohoto receptu.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 800 g předního hovězího masa
  • 3 mrkve
  • 1 kořenová petržel
  • 1 cibule
  • olivový olej
  • hladká mouka
  • mletý černý pepř
  • mořská sůl
  • masový vývar


Způsob přípravy

Hovězí maso očistíme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme 2 lžíce oleje a maso na něm zprudka osmahneme ze všech stran dohněda. Pak teprve přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a znovu vše krátce orestujeme.

Nyní maso v hrnci poprášíme lžící mouky, promícháme, přidáme špetku soli a pepře. Všechno zalijeme vývarem tak, aby bylo maso téměř ponořené. Za občasného promíchání a případného dolití vývaru maso zvolna pod pokličkou dusíme asi hodinu.

Po této době k masu přidáme na kousky nakrájenou mrkev a petržel. Znovu maso zvolna dusíme až úplně změkne. Je-li potřeba, přidáme vývar. Když je maso měkké, necháme omáčku částečně vydusit a podle chuti ji okořeníme a osolíme. Podáváme s houskovými knedlíky, s rýží, nebo s vařenými brambory.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Hovězí přední recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Hovězí přední.
Nebo hledejte podobné podle části názvu hovězí přední .
Hledat podobné recepty na internetu jako Hovězí přední
For Gastro 2022


×