Sdílet:

Okurková polévka recept

Lukáš Svítil

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření30 minPočet porcí4 porce

Okurková polévka a její recept je v Polsku tradičním pokrmem, vaří se totiž skoro v každé rodině. Obvykle se do okurkové polévky používají okurky kvašené, které dodají polévce ojedinělou chuť, můžete však použít i klasické nakládané.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 20 dkg brambor
  • 1 1/2 litru vody
  • sůl
  • kmín
  • 20 dkg čerstvých okurek
  • mletý pepř
  • 1/4 litru kyselé smetany
  • 3 dkg hladké mouky
  • 4 dkg čerstvého másla
  • citrónová šťáva nebo ocet
  • kopr


Způsob přípravy

Oloupané, omyté brambory nakrájíme na kostky a v horké vodě vaříme. Osolíme, přidáme mletý kmín a k napůl uvařeným bramborám oloupané, vnitřku zbavené, na kostky nakrájené okurky a mletý pepř.

Vaříme, až všechno změkne. V kyselé smetaně rozmícháme mouku a nalijeme do polévky.

Necháme přejít varem, přidáme máslo, podle chuti citrónovou šťávu nebo ocet a nadrobno rozsekaný kopr.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Okurková polévka recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Okurková polévka.
Nebo hledejte podobné podle části názvu okurková polévka .
Hledat podobné recepty na internetu jako Okurková polévka

Kde najít informace



×