Pikantní krůtí nudličky recept
Pikantní krůtí nudličky podávejte třeba s dušenou rýží. Nebo s oblíbenými těstovinami.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g krůtích prsou
- 1 malá cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce sojové omáčky
- 1 lžička worcester omáčky
- 1 lžíce nasekané petrželky
- 1 lžíce hladké mouky
- 800 ml vývaru
- sůl
- mletý pepř
- chilli koření
- olivový olej
Způsob přípravy
Maso nakrájíme na tenké nudličky. Ve vysoké pánvi rozpálíme olej a nakrájené maso na něm zprudka opékáme dozlatova. Pak ho vybereme z pánve a na zbylém tuku osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a utřený česnek.
Když cibulka lehce zezlátne, přidáme do pánve maso, worcester a sojovou omáčku, a zalijeme vše vývarem, tak, aby bylo maso ponořené. Přivedeme k varu, přidáme sůl a špetku všeho koření a zvolna dusíme, dokud maso nezměkne. Podle potřeby přiléváme vývar.
Ke konci vaření do pánve nalijeme mouku rozmíchanou v trošce vody a ještě asi 5 minut povaříme. Během této doby přidáme do omáčky nasekanou petržel a podle chuti ještě koření.