Omáčky z vepřového masa recept
Omáčky z vepřového masa podáváme s rýží, s houskovými knedlíky, s vařenými bramborami. A také s těstovinami nebo s kouskem čerstvého pečiva.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 500 g vepřové krkovičky
- 2 velké cibule
- 1 lžíce sádla
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžička sojové omáčky
- 500 ml vývaru
- sůl
- mletý černý pepř
- mletá sladká paprika
Způsob přípravy
Vepřové maso nakrájíme na střední kostky. V kastrole na lžíci sádla osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli až zesklovatí. Pak přidáme nakrájené maso a zprudka ho ze všech stran osmahneme.
K masu přilijeme vývar, okořeníme špetkou soli, pepře, papriky a sojovou omáčkou. Pod pokličkou maso zvolna dusíme do měkka.
Když je maso měkké, zahustíme omáčku moukou rozšlehanou v trošce studené vody a už jen krátce povaříme. Nakonec ještě podle potřeby přidáme sůl nebo koření.
Podáváme s vybranou přílohou.