Hovězí pečeně se zelenými bylinkami recept
Hovězí pečeně se zelenými bylinkami pomalu pečená v troubě je voňavá a křehká. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo s nadýchanou bramborovou kaší.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1000 g hovězí pečeně
- sůl
- mletý černý pepř
- 3 stroužky česneku
- 3 snítky rozmarýnu
- 3 snítky tymiánu
- rostlinný olej
Způsob přípravy
Hovězí pečeně se zelenými bylinkami pomalu pečená v troubě je voňavá a křehká. Můžeme ji podávat s vařenými brambory nebo s nadýchanou bramborovou kaší. V misce rozdrtíme zelené lístky rozmarýnu a tymiánu s utřeným česnekem. Pak přidáme 2 lžíce oleje, směs osolíme a opepříme. Hotovou kořenící směsí důkladně maso ze všech stran potřeme. Také ho ovážeme kuchyňským provázkem, aby získalo pěkný tvar rolády.
Na rozpáleném oleji na pánvi připravené maso opečeme zprudka ze všech stran, aby se zatáhlo.Takto připravené maso položíme do pekáče, zalijeme výpekem, pekáč přiklopíme víkem a v troubě předehřáté na 180 stupňů zvolna maso pečeme asi hodinu. Po této době víko odklopíme a maso dopékáme asi tak půl hodiny, až získá hnědou kůrku. Podáváme s přílohou podle vlastního výběru.