Králičí stehna pečená v troubě recept
Králičí stehna pečená v troubě s vepřovým bůčkem a cibulí jsou nejlepší s bramborovým knedlíkem a špenátem. Ale i dozlatova pečené brambory budou dobrou volbou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 zadní králičí stehna
- 400 g vepřového bůčku
- 1 velká cibule
- 2 bobkové listy
- 2 snítky rozmarýnu
- sůl
- mletý černý pepř
- olivový olej
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Vepřový bůček nakrájíme na tlustší proužky. Králičí stehna z obou stran osolíme, opepříme, pokmínujeme a na rozpáleném oleji je zprudka opečeme.
Nyní stehna přendáme do pekáče a do výpeku v pánvi nasypeme na kroužky nakrájenou cibuli a osmahneme ji dozlatova.
V pekáči králíka obložíme plátky bůčku, posypeme osmaženou cibulí a přidáme bobkový list a rozmarýn. Do pánve nalijeme trochu vody, povaříme a zalijeme tím maso s cibulí.
Pekáč zakryjeme víkem a králíka pečeme v předehřáté troubě asi 40 minut. Pak víko odklopíme, je-li třeba podlijeme trochou vody a dopečeme maso do měkka odkryté. Občas maso poléváme výpekem a stehna obracíme.