Pečená dýně s chutí karamelu recept
Pečená dýně s chutí karamelu je skvělá pochoutka, kterou můžete pohostit každou návštěvu. Příprava nezabere mnoho času a chuť dýně je opravdu výjimečná.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 středně velké máslové dýně
- 1,5 lžičky soli
- 0,25 hrnku třtinového hnědého cukru
- 0,5 lžičky mletého černého pepře
- 6 lžic nesoleného másla
Způsob přípravy
Pečená dýně s chutí karamelu je skvělá pochoutka, kterou můžete pohostit každou návštěvu. Příprava nezabere mnoho času a chuť dýně je opravdu výjimečná. Máslové dýně oloupeme , odstraníme z nich semena a dužinu nakrájíme na kostky 3x3 cm. Naskládáme je na máslem vymazaný plech, opepříme, osolíme, posypeme třtinovým cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.
Plech vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme asi 45 minut. Během této doby kostky občas obracíme , aby se rovnoměrně pekly po všech stranách. Když jsou měkké a cukr na nich začíná hnědnout a karamelizovat, vyndáme plech z trouby a hned můžeme jídlo podávat.