Hráškový krém se slaninou recept
Rychlá a sytá polévka plná vitamínů, bude dominovat vašemu stolu nejen svou výrazně zelenou barvou, ale také lahodnou chutí.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 1 lžíce másla
- 1 malá cibule, nakrájená najemno
- zelená část z malého pórku, nakrájená na tenké proužky
- 1–2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
- 800 ml kuřecího vývaru
- 500 g mraženého hrášku
- sůl a bílý pepř
- 5 plátků anglické slaniny
- Česnekové krutony:
- 1 lžíce másla
- 1 lžička česnekové pasty nebo 1 stroužek česneku utřený se solí
- 100 g toustového chleba
Způsob přípravy
V hrnci si orestujeme cibulku na másle dozlatova. Potom přidáme česnek a zelenou část pórku, vše opečeme do měkka. Zeleninu zalijeme kuřecím vývarem a krátce povaříme a nakonec přidáme mražený hrášek.
Jakmile je hrášek měkký polévku důkladně rozmixujeme dokud nebude krásně jemná. Pokud nemáte kvalitní mixér polévku nakonec propasírujte. Osolte a opepřete.
Připravte si krutony, které se opečeme v troubě dozlatova. Na pánvi si rozpustíme máslo a rozpustíme si česnekovou pastu, kterou nakonec promícháme s krutony. Podáváme s osmaženou slaninou a krutony.