Vepřové plátky s pohankou recept
Vepřové plátky s pohankou klidně servírujte s čerstvými zeleninovými saláty. Pro větší jedlíky můžeme přidat třeba opečené brambory.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 4 plátky prorostlého vepřového masa
- 250 ml kysaného zelí
- 250 g pohanky
- 1 velká bílá cibule
- sůl
- mletý černý pepř
- špetka grilovacího koření
- 0,5 l zeleninového vývaru
- 3 lžíce sádla
Způsob přípravy
Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Vepřové plátky naklepeme, osolíme a opepříme. Na pánvi zahřejeme 2 lžíce sádla a maso na něm zprudka z obou stran opečeme.
Pohanku zalijeme v hrnci vroucím osoleným zeleninovým vývarem, přiklopíme pokličkou a necháme dojít v teple přibližně 20 až 30 minut.
Zapékací mísu vymažeme zbylým sádlem, na dno dáme polovinu pohankové kaše, na tu pak vrstvu kysaného zelí a úplně na vrch položíme vepřové plátky posypané grilovacím kořením. Nakonec na maso nasypeme cibuli nakrájenou na kroužky, zbylé kysané zelí a vše zakryjeme zbylou pohankovou kaší.
V předehřáté troubě pak pokrm zapečeme, až povrch kaše zrůžoví.