Jarní polévka recept
Jarní polévka je taková malá vitamínová bomba. A kromě toho je velmi dobrá. Když k ní přidáme čerstvé pečivo, budeme mít skvělou, zdravou a lehkou večeři.
Ingredience receptu
- 1 velký brambor
- 1 menší cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 mrkve
- 1 kořenová petržel
- 1/4 celeru
- 1 malá kedlubna
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- sůl
- nasekaná zelená petrželka
Způsob přípravy
Mrkev, petržel, celer a kedlubnu očistíme a nakrájíme na malé kostky. V hrnci zahřejeme olej a osmahneme na něm krátce nadrobno nasekanou cibuli. Pak přidáme nakrájenou zeleninu a také ji krátce osmahneme.
Pak do hrnce přilijeme vodu, přidáme oloupané a na malé kostky nakrájené brambory a polévku osolíme. Přivedeme ji k varu a vaříme do změknutí zeleniny. Nakonec do polévky přidáme mouku rozmíchanou v trošce vody, zelenou petrželku a ještě chvilku povaříme.
Po odstavení hotové polévky z plotny do ní přidáme utřený česnek, promícháme a můžeme podávat.