Mořská štika zapečená s parmezánem recept
Mořská štika zapečená s parmezánem je nejlepší s bramborami. Mohou být vařené nebo pečené v troubě zároveň s rybou.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 2 filety z mořské štiky
- 1 vejce
- 60 g strouhaného parmezánu
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- mořská sůl
- mletý černý pepř
- 2 lžíce smetany
- sušená bazalka
Způsob přípravy
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů. Rybí filety osolíme a opepříme. Pekáč vymažeme máslem a na dno položíme na kolečka nakrájenou cibuli. Na ní pak rozložíme rybí maso.
Rybu posypeme špetkou bazalky a polijeme rozpuštěným máslem. V předehřáté troubě ji pak upečeme doměkka.
Vejce rozšleháme se smetanou a hotovou rybu polijeme. Povrch pak posypeme sýrem a v troubě krátce zapečeme dorůžova.