Grilovaná zelenina recept
Grilovaná zelenina s pikantní česnekovou marinádou je tak dobrá, že vám maso nebude chybět. Pokud přece jen ano, tak zeleninu použijte jako přílohu.
(celý recept)
Ingredience receptu
- 300 g cherry rajčat
- 2 kukuřičné klasy
- 2 mladé cukety
- 2 žluté papriky
- 2 větší brambory
- 1 cibule
- 5 lžic olivového oleje
- 3 stroužky českého česneku
- 2 lžíce másla
- mletý černý pepř
- mořská sůl
- čerstvá zelená petržel
Způsob přípravy
Olej promícháme s utřeným česnekem, špetkou soli a pepře. Cukety a dobře omyté brambory nakrájíme na silnější kolečka, papriky zbavíme semen a nakrájíme na menší dílky, kukuřičné klasy očistíme a každý příčně rozkrojíme na menší kousky. Cibuli příčně překrojíme.
Všechnu zeleninu, včetně rajčat, ze všech stran potřeme připravenou marinádou a na horkém grilu ji na roštu grilujeme ze všech stran.
Když se zbarví dozlatova, naskládáme rajčata, kousky cukety, brambor, kukuřice, cibule a papriky do velké mísy a poklademe plátky studeného másla, které necháme na horké zelenině rozpustit.