Kořeněné křížaly z jablek recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí4 porce

Kořeněné křížaly z jablek jsou zdravou ovocnou pochoutkou. Je to navíc i pochoutka velmi dietní, takže můžete mlsat bez obav.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 4 jablka
  • mletá skořice


Způsob přípravy

Kořeněné křížaly z jablek jsou zdravou ovocnou pochoutkou. Je to navíc i pochoutka velmi dietní, takže můžete mlsat bez obav. Použít se dají v podstatě jakákoliv jablka, ale samozřejmě jsou odrůdy, jako například Granny smith, které jsou vhodnější. A to především pro svůj vyšší obsah kyseliny, která zabrání rychlému zhnědnutí nakrájených jablečných plátků. Troubu předehřejeme na 160 stupňů.

Omytá a osušená jablky zbavíme jadřince a nakrájíme je na plátky silné 1 až 2 mm. Lehce je posypeme skořicí a naskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Plátky jablek zvolna sušíme v troubě asi Tak hodinu. Během této doby je otočíme na druhou stranu. Jakmile jsou jablka úplně vysušená, vyndáme je z trouby a necháme vychladnout. Hotové křížaly uskladníme v uzavřené nádobě.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Kořeněné křížaly z jablek recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Kořeněné křížaly z jablek.
Nebo hledejte podobné podle části názvu kořeněné křížaly jablek .
Hledat podobné recepty na internetu jako Kořeněné křížaly z jablek

Kde najít informace



×