Domácí broskvový džem recept

Redakce

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření45 minPočet porcí4 porce

Domácí broskvový džem si s želírovacím cukrem připravíte velmi snadno. Tahle sladká voňavá pochoutka se ve vaší spíži rozhodně dlouho nezdrží.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 1,4 kg broskví
  • šťáva a kůra ze 2 citronů
  • želírovací cukr


Způsob přípravy

Domácí broskvový džem si s želírovacím cukrem připravíte velmi snadno. Tahle sladká voňavá pochoutka se ve vaší spíži rozhodně dlouho nezdrží. Broskve důkladně omyjeme, rozpůlíme a odstraníme pecky. Pak poloviny broskví nakrájíme na ještě menší kousky a společně se šťávou a nastrouhanou kůrou z citronu nasypeme do většího kastrolu. Za občasného míchání přivedeme směs k varu a zvolna povaříme asi 15 až 20 minut.

Po této době přisypeme želírovací cukr podle potřeby a dále vše za stálého míchání dusíme asi 15 minut až se cukr úplně rozpustí. Nyní necháme džem chladnout asi 20 minut a pak ho přelijeme do připravených sterilizovaných sklenic. Pokud chceme mít džem s příchutí vanilky, můžeme přidat kousek vanilkového lusku.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Domácí broskvový džem recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Domácí broskvový džem.
Nebo hledejte podobné podle části názvu domácí broskvový džem .
Hledat podobné recepty na internetu jako Domácí broskvový džem

Kde najít informace



×