Houbová smaženice recept
Houbová smaženice je houbařská klasika, kterou zanaly už naše babičky. Nejlepší je z několika druhů hub a s čerstvým chlebem.
Ingredience receptu
- 500 g čerstvých hub
- 4 vejce
- sůl
- kmín
- 1 cibule
- sádlo
Způsob přípravy
Houbová smaženice je houbařská klasika, kterou zanaly už naše babičky. Nejlepší je z několika druhů hub a s čerstvým chlebem. Houby důkladně očistíme a nakrájíme. V pánvi rozpustíme sádlo a na něm osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku až zesklovatí. Pak přidáme nakrájené houby a kmín a zvolna dusíme.
Je-li třeba, můžeme podlít trochou vody. Když jsou houby již téměř měkké, zalijeme je vejci rozšlehanými se solí. Mícháme dokud vejce nezhoustnou. Pak pánev odstavíme z plotny a smaženici ihned podáváme.