Broskvový kompot recept

Alena B.

Hodnocení obsahu
Sdílejte obsah s přáteli

Doba vaření60 minPočet porcí8 porcí

Jsou sladké, šťavnaté, voňavé... Broskve mají sezónu v létě a kromě marmelád z nich můžeme připravit i výtečné kompoty. Domácí kompot lze podávat jako doplněk k masovým pokrmům, využít ho lze i do sladkých jídel nebo k přípravě moučníků a dezertů. Když kompot uložíte do pěkné sklenice, kterou ještě dozdobíte, můžete jím podarovat i své blízké a přátele. Broskvový kompot potěší každého, kdo fandí tomuto skvělému ovoci. K jeho výrobě používejte ovoce zralé, ale ne příliš měkké.
(celý recept)

Ingredience receptu

  • 2 kg zralých broskví
  • 450 - 500 g krupicového cukru
  • 1 l vody


Způsob přípravy

Vodu nalijeme do hrnce, přidáme cukr, který necháme ve vodě rozpustit. Směs krátce převaříme.

Broskve umyjeme, spaříme horkou vodou, oloupeme, rozpůlíme a zbavíme pecky.

Ovoce skládáme do sklenic řeznou plochou dolů. Když je sklenice téměř plná, zalijeme broskve teplým cukrovím nálevem až téměř k okraji.

Sklenice uzavřeme víčkem a sterilujeme 20 minut při teplotě 85°C.


Přidat komentář

Pro přidání komentáře k Broskvový kompot recept, je nutné být přihlášený(á)/zaregistrovaný(á).


Jméno a příjmení:

Váš komentář:

Další recepty na Broskvový kompot.
Nebo hledejte podobné podle části názvu broskvový kompot .
Hledat podobné recepty na internetu jako Broskvový kompot


×